Θέματα Παιδείας Πολιτική

Το ΚΚΕ σχετικά με την ανακοίνωση εισαγγελικής έρευνας για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Πανεπιστημίων του ΚΚΕ και της Π. Ο. Σπουδάζουσας της ΚΝΕ της Κ.Ο Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Για την ανακοίνωση εισαγγελικής έρευνας για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Αφού η κυβερνητική προπαγάνδα, ότι δήθεν η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα δώσει διέξοδο στα εκρηκτικά προβλήματα των Πανεπιστημίων, απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών και εργαζομένων. Αφού οι εκβιασμοί για απώλεια της εξεταστικής και η συκοφάντηση των αγώνων, έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση αντί να παραδεχτεί την ήττα της έχει πάρει τον αυταρχικό κατήφορο!

Απόπειρα εκφοβισμού, ποινικοποίησης και καταστολής αποτελεί η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στο πανεπιστήμιο και τη διερεύνηση διάπραξης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, παράβασης καθήκοντος, αλλά και άρνησης διενέργειας διαδικτυακών εξετάσεων.  Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στρέφονται απέναντι στους φοιτητές και τους καθηγητές που μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των φορέων τους τάσσονται συντριπτικά ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα.  Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται τόσο οι απειλές κυβερνητικών στελεχών για διακοπή χρηματοδότησης των ΑΕΙ, όσο και η πρωτοφανής εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο στόχος της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές που με όρους πλειοψηφίας εναντιώνονται στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό! Η καλύτερη απάντηση θα είναι η μαζικοποίηση του αγώνα για ένα πραγματικά δωρεάν και σύγχρονο δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα θέτει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες!

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας