Θέματα Παιδείας Κοινωνία Οικονομία Παιδεία Πολιτική

Το ξέρατε; 50 άτομα όλα κι όλα αντιδρούν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και καταλαμβάνουν τις σχολές!

 «Μέσα σε γενικές συνελεύσεις έχουν μπει κουκουλοφόροι, εξωπανεπιστημιακοί, τινάζουν στον αέρα όλες τις συνελεύσεις, σπάνε στο ξύλο ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια διαφορετική άποψη και έτσι παίρνει μορφή χιονοστιβάδας το θέμα των καταλήψεων”
 
Αυτή ήταν η εισαγωγή του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο MEGA στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” στις  26/01/24 σε ένα “ρεπορτάζ” κατασυκοφάντησης των γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητών.
συνελευση φοιτητεσ

Και για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής εμφάνισε δύο γνωστά στελέχη της κυβερνητικής ΔΑΠ σε Ιατρική και Νομική ως απλούς φοιτητές για να καταθέσουν την εμπειρία τους! 

athina_fitites

Και τι κατέθεσαν; Ότι τις αποφάσεις για καταλήψεις τις παίρνουν 50 η 70 άτομα, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο και έτσι κλείνουν τις σχολές.

Αναφέρονται σε ανύπαρκτα περιστατικά ή σε μεμονωμένα εκφυλιστικά φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ή σύνδεση με το φοιτητικό κίνημα και εξαφανίζουν χιλιάδες φοιτητές σε Γενικές Συνελεύσεις και σε διαδηλώσεις.

filosofikh

Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι σε εκατοντάδες συνελεύσεις που έχουν γίνει σε σχολές ανά την Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο, η κυβερνητική ΔΑΠ χάνει πανηγυρικά αν και χρησιμοποιεί ως όπλο τρομοκράτησης των φοιτητών τις χαμένες εξεταστικές κ.α. 

Αφού η κυβέρνηση έστειλε ΜΑΤ στις σχολές, απείλησε με πειθαρχικές διώξεις τους καταληψίες και τις πρυτανικές Αρχές με τον εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για ποινικές ευθύνες, τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι της αυλής ανέλαβαν τον γνωστό τους ρόλο ρίχνοντας λάσπη σε μια νεολαία που έχει μάθει να αγωνίζεται όταν η αδικία πάει να γίνει νόμος.

panteios_suneleysi

Αντιμετωπίζουν τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες για να συγκαλύψουν το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

syneleysi_foitites
syneleysi_pamak.
banner-article

Ροη ειδήσεων