Κοινωνία

Βίαια έξωση της Ιωάννας Κολοβού, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, από την πρώτη της κατοικία / σύλληψη της ίδια και του γιου της

Τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, Αβύδου 146. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, τα ξημερώματα της Τετάρτης και εισέβαλαν στο σπίτι, καταστρέφοντας την πόρτα. Στην κατοικία έφτασε φορτηγό για να μαζέψει τα πράγματα της οικογένειας, το οποίο αργότερα αποχώρησε.

Η χαμηλοσυνταξιούχος και ο γιος της συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Κάλεσμα για νέα διαδήλωση το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ, έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα επί της οδού Αβύδου, με στόχο να αποτρέψουν τη βίαιη προσπάθεια εκδίωξης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε δύο σημεία την οδό Αβύδου και δεν επέτρεπαν σε συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σπίτι, ενώ έγινε ρίψη χημικών«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Φτώχεια ακρίβεια πλειστηριασμοί , κανένας μόνος είμαστε μαζί», μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
 

Υπενθυμίζεται πως της είχε σταλεί ειδοποιητήριο τον περασμένο Νοέμβριο από την εταιρεία «φάντασμα» που εξαγόρασε το σπίτι όταν βγήκε σε πλειστηριασμό.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα», τόνισε «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. «Τους πήραν με τις παντόφλες», υπογράμμισε. «Πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν».

Η χαμηλοσυνταξιούχος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ από τραπεζικές κάρτες. Μάλιστα, ένα σημαντικό κομμάτι των χρεών έχει ήδη καλυφθεί μετά τον έρανο υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας «φάντασμα» LOTUS 4A ΙΚΕ, που αγόρασε το διαμέρισμα της οδού Αβύδου στου Ζωγράφου έναντι 90.000 ευρώ, ζητά όλο το ποσό συν 500 ευρώ τον κάθε μήνα για το διάστημα που η οικογένεια μένει σε αυτό (βλ. Yπό έξωση ξανά η Ιωάννα Κολοβού)

Τον Νοέμβριο του 2022 είχε γίνει τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου κατά τη διάρκεια της οποίας της έσπασαν βίαια την πόρτα. Η αλληλεγγύη του κόσμου όμως και η μαζική στήριξη στην Ιωάννα Κολοβού απέτρεψαν τα σχέδια των δυνάμεων ΜΑΤ.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο