Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά Νάουσα Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: Σύσκεψη Σωματείων και Φορέων – Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα σε όλα τα συνδικάτα / Νάουσα, Κυριακή 21 Γενάρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ | στις 10ΠΜ | ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

( Χριστοδούλου Λαναρά 56 Νάουσα) – Τηλ επικοινωνίας: 2332022230-6947914759

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα σε όλα τα συνδικάτα , φορείς και εργαζόμενους του νομού μας.

Καλούμε κάθε σωματείο που δίνει τη μάχη  ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας , του κράτους, για το μεροκάματο, την ασφάλεια, τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να στέκει αμέτοχος μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα μας , που δεν δέχεται να μην υπάρχει απάντηση τη στιγμή που ρημάζεται ο λαός.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που δεν τα βγάζει πέρα με τα τεράστια έξοδα και τον ανεπαρκή μισθό , που σκέφτεται πως κάτι πρέπει να γίνει για να μπει φρένο στα συνεχή χτυπήματα που δέχεται από κράτος και εργοδοσία.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

 Συνεχίζουμε , κλιμακώνουμε τη πάλη μας!

 Οργανώνουμε τον αγώνα μας!

 • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και επιχείρηση με εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας και επαναφορά των κατακτήσεων μας.
 • Για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ , κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
 • Για πραγματική μείωση τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα ,ρουχισμό) , την ενέργεια , τις μεταφορές , τα ενοίκια .
 • Για ολόπλευρη στήριξη με ευθύνη του κράτους των νοσοκομείων μας , των Κέντρων Υγείας , του ΕΚΑΒ, τα οποία λόγω της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης τους φέρνουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού.
 • Για ενίσχυση της Πρόνοιας, της Παιδείας , ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων , την υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
 • Για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ξεσπιτώνουν οικογένειες , που επιτρέπουν τη διακοπή ρεύματος και νερού και ρημάζουν τις ζωές μας.

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους!

Η ακρίβεια μεγαλώνει γιατί:

 • Οι πραγματικοί μισθοί μας είναι μικρότεροι από το 2010 , πολλοί περισσότεροι δουλεύουμε 4ωροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου , εποχικοί , εργολαβικοί.
 • Οι τιμές είναι πάνω τουλάχιστον 30%, το λάδι έχει διπλάσια τιμή , η βενζίνη επίσης, τα λαχανικά ανέβηκαν 37,8% , τα φρούτα 28,5%, τα τυριά κατά 16%
 • Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς και με το νέο προϋπολογισμό πρέπει να πληρώσουμε άλλα 6,2δις.

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων

Ο μισθός μας φτάνει μέχρι τις 15 του μήνα και την ίδια στιγμή:

 • Στο νομό μας τρεις εταιρείες κομπόστας (ΑΣΠΙΣ, agrofoinix, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ) συγκαταλέγονται στις 50 εταιρείες πανελλαδικά με τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2022 με κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ( 8,3 εκ +327%, 8,5εκ +84%, 8,2εκ +138%!!!)
 • Οι μέτοχοι των εισηγμένων επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο θα μοιραστούν μόνο για φέτος 3δις!
 • Δίνουμε 7 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ, στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα , την Παλαιστίνη για να αιματοκυλιούνται οι λαοί!

Αυτά έφερε ο προϋπολογισμός τους, που συνεχίζει να βαραίνει κατά 95% το λαό και 5% τους επιχειρηματίες!

 Υπάρχουν υπαίτιοι και είναι :

Η εργοδοσία που φέτος πάτησε σε πάνω από 170 νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες σακατεμένους για να μεγαλώσει το κέρδη της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά και όσοι στηρίζουν την ίδια πολιτική , ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κλπ, που νομοθετούν για να θωρακίσουν την ανάπτυξη των λίγων.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, των εργατικών κέντρων στη Βέροια και Αλεξάνδρεια και της ΑΔΕΔΥ , που μπροστά στην ακρίβεια αρνήθηκαν να κάνουν οτιδήποτε για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων , στηρίζοντας τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δεν είναι ανίκητοι!

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν το σίγουρο δρόμο του αγώνα , για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών , για να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Αυτό το δρόμο πρέπει να δυναμώσουμε , να τον ενισχύσουμε! Να φουντώσουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης , η ταξική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Να σμίξουν οι αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς , να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης που θα σαρώσει αυτούς και τις πολιτικές τους!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

 • Εβδομάδας