Βέροια Ελλάδα Κοινωνία Τοπικά

Νέα στοιχεία για το φόνο του βρέφους στην Ημαθία – «Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μητέρα»

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο του βρέφους μόλις έξι μηνών στο Μακροχώρι Βέροιας, στην Ημαθία. Η 37χρονη μητέρα του συνελήφθη για τον στραγγαλισμό του.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι του φονικού συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του σοκαριστικού περιστατικού.

Επίσης, «κλειδιά» στην υπόθεση θεωρούνται και οι καταθέσεις από τους γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το μωρό, όπως φυσικά και οι συγγενείς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, που έμελλε να είναι εκείνοι που θα μετέφεραν το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μητέρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η 37χρονη πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και από μια μορφή σοβαρής ψυχικής νόσου. Πολύ πρόσφατα διορίστηκε ως μόνιμη εργαζόμενη σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μετακόμισε στην Ημαθία με άδεια ανατροφής τέκνου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου -ο οποίος παλαιότερα είχε αναλάβει νομική υπόθεση της 37χρονης- ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της».

Το χρονικό 

Άμεσα στην οικία της οικογένειας έφτασαν οι παππούδες και ένας γείτονας. Οι τρεις μετά από προσπάθεια κατάφεραν να πάρουν το 6 μηνών αγοράκι από την αγκαλιά της μητέρας του, αφού η γυναίκα αρνούνταν να το αφήσει.

Οι παππούδες μετέφεραν άμεσα το μωρό στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το μωρό δεν επανήλθε.

«Της τράβηξα το μωρό από τα χέρια»

Ο γείτονας που επιχείρησε να γλιτώσει το μωρό περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας. «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 37χρονη «είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια».

reader

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας