Θέατρο Πολιτισμός

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρες • Παραστάσεις που συνεχίζονται • ΚΘΒΕ Art Pass • Loyalty Club

FAKENEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Νέα Παραγωγή

Πρεμιέρα: Κυριακή 14/01, Βασιλικό Θέατρο

Η νέα ευφάνταστη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!» έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο, σε κείμενο Στάθη Παχίδη – Σταυρούλας Παγώνα και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή.

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;;;
Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!!!

Το Σωματείο των Γιαγιάδων, οι ισχυροί θεματοφύλακες των παραμυθιών, αποφασίζει να δράσει και καλεί το αρχιλαγωνικό… τον Ντετέκτιβ Ρεβιθούλη που με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και της… μαμάς του καλείται να λύσει το μυστήριο της διάδοσης των Fakenews!

Με συνεχείς ανατροπές, γέλιο, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα… ξετυλίγεται μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου – μέχρι και GPS έχουμε για να μη χαθούμε. Ως video-guest εμφανίζονται ο youtuber… Panos Dent και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ρούλα Μανισάνου ως Νονά της Σταχτοπούτας!

Μα να εξαφανιστούν όλοι οι Πρίγκηπες;;;

Περισσότερα
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
του Γιώργου Καπουτζίδη

Τελευταίες παραστάσεις
έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου

Θέατρο Μονής Λαζαριστών
(Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)

Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία, η παράσταση – φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, στην ανανεωμένη της εκδοχή με ηθοποιούς από το δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά και μας χάρισε γέλιο και αισιοδοξία, έφτασε στο τέλος του δεύτερου κύκλου της.

Για τρεις ακόμη παραστάσεις, το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, για τον μοναδικό τρόπο που κατάφερε να αναδείξει τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, όπως μόνο αυτός ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.

Προμηθευτείτε last minute tickets στην τιμή των 7€ για τις τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 5/01, το Σάββατο 6/01 και την Κυριακή 7/01, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).
!Η προσφορά ισχύει έως το Σάββατο 6/1 τα μεσάνυχτα.

* Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.

Περισσότερα
Στην «Πράγα» συναντά ο καθένας τον εαυτό του

Συζήτηση παρουσία του συγγραφέα Χαβιέρ δε Διός

Ο συγγραφέας του έργου ΠΡΑΓΑ Javier de Dios και συνεργάτες του από το πρώτο «ανέβασμα» του στη Μαδρίτη παρακολούθησαν την παράσταση που συνεχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον των θεατών στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο συγγραφέας δήλωσε ενθουσιασμένος καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «το έργο προσαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στην ελληνική κουλτούρα και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα σας». Αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο, κατά τη διάρκεια της παράστασης, πέφτουν οι μάσκες των ηρώων αποκαλύπτοντας τα αληθινά τους αισθήματα, ανασφάλειες και σκέψεις.

Ο Χαβιέρ δε Διός αισθάνθηκε ικανοποίηση και συγκίνηση όταν θεατές του είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που παρακολουθεί την παράσταση να μην δεν συναντήσει τον εαυτό του μέσα από τους ήρωές του, ανεξαρτήτου φύλου. Πρόσθεσαν επίσης ότι το έργο είναι μια «βαθιά ματιά στις σημερινές ανθρώπινες σχέσεις».

* Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.

Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ’ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ

Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.

* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ

Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.

* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ

Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ

Ένα έργο αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου, με κεντρικό άξονα τη μυθοπλασία και πραγματικά γεγονότα της καριέρας του Έλληνα «Σαρλώ».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση – Βρεφικό Πρόγραμμα

Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;

Εισιτήρια online
Δωροκάρτα ΚΘΒΕ – Art pass
Βάλε την τέχνη σε ένα δώρο! Χάρισε στους αγαπημένους σου μια δωροκάρτα για τη γιορτή, τα γενέθλια, την επέτειο, τα Χριστούγεννα, για κάθε λόγο και με κάθε αφορμή!

Κάντε δώρο την Art Pass του ΚΘΒΕ και δώστε τη δυνατότητα στους αγαπημένους σας να απολαύσουν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ.
Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις πέντε χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ – Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ ΕΜΣ, Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο. Με κάθε art pass, παίρνετε δυο (2) εισιτήρια για οποιαδήποτε παραγωγή του ΚΘΒΕ (εξαιρούνται η παιδική και η βρεφική σκηνή), για οποιαδήποτε ημέρα και ώρα και για οποιαδήποτε θέση, στην τιμή των 30€. Η κάρτα ισχύει έως 31 Μαΐου 2024.

Αγοράστε την δωροκάρτα
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους πιστούς θεατές του, εκδίδοντας την προνομιακή κάρτα επιβράβευσης.

Αποκτήστε την προνομιακή κάρτα ΚΘΒΕ, γίνετε μέλος σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης και απολαύστε μοναδικά προνόμια που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για εσάς που θέλετε να ανήκετε στη μεγάλη οικογένεια του ΚΘΒΕ.

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις πέντε χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ – Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Μονή ΛαζαριστώνΣκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο.

Οι κάτοχοι των καρτών του Loyalty club θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις, σε ειδική προνομιακή τιμή, απολαμβάνοντας συγχρόνως και πολλά άλλα προνόμια.

Περισσότερα
banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο