Άρθρα Κόσμος

“Πρωτοχρονιάτικη σφαγή που έγινε πια… συνήθεια” / γράφει ο Γιώργος Τσιάρας

Η Unicef αναφέρει μάλιστα ότι περισσότερα από 1.000 παιδιά στη Γάζα έχουν χάσει ένα ή περισσότερα άκρα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 7 Οκτωβρίου και ότι πολλοί από αυτούς τους ακρωτηριασμούς πραγματοποιήθηκαν χωρίς αναισθητικό
Η αδιανόητη επιχείρηση εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων που διεξάγει εδώ και τρεις μήνες το Ισραήλ συνεχίζεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση, όμως η υφήλιος παρακολουθεί πια σαστισμένη. ● Δεκάδες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο βάζουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στη συντελούμενη γενοκτονία. ● Τουλάχιστον 22.000 νεκροί και επιπλέον 7.000 «αγνοούμενοι».

Η ανθρωπότητα γιόρτασε με βεγγαλικά την έλευση της νέας χρονιάς, αλλά στη Γάζα τα εκρηκτικά είναι πραγματικά και το Ισραήλ συνέχισε χωρίς διακοπή τον ανηλεή βομβαρδισμό ολόκληρης της Λωρίδας, σκοτώνοντας και πάλι εκατοντάδες αμάχους.

Και δυστυχώς, πέρα από τις συνένοχες κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ και τις ελίτ, μοιάζει πια και μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης να έχει συνηθίσει την καθημερινή δοσολογία από θηριωδίες των Ισραηλινών: σαν να μην την αγγίζουν πια και τόσο τα εφιαλτικά στιγμιότυπα από τη συλλογική τιμωρία 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και η ασταμάτητη δολοφονία γυναικόπαιδων. Ειδικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εκατοντάδες εκατομμύρια χριστιανοί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, «ξεχνώντας» βολικά ότι στη γενέτειρα του Ιησού, την κατεχόμενη από το Ισραήλ παλαιστινιακή πόλη Βηθλεέμ, ακυρώθηκε φέτος κάθε εορτασμός… Οπως και σε προηγούμενους πολέμους, ο μιθριδατισμός της βίας δείχνει να λειτουργεί, επαναφέροντας τη διαβόητη «κανονικότητα» εν μέσω ποταμών αίματος: πολλοί εξ ημών συνηθίσαμε την αγριότητα, την «πορνογραφία της κτηνωδίας» (attrocity porn), αρκεί να μας σερβίρεται τακτικά και σε μικρές, διαχειρίσιμες δόσεις.

Έτσι, εκατομμύρια παρακολούθησαν στις οθόνες τους τη «θαυματουργή» διάσωση ενός βρέφους, της Μαριάμ Αμπού Ακέλ, που ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από τα χαλάσματα ύστερα από αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, δηλαδή στη δήθεν «ασφαλή» γειτονιά όπου το ίδιο το Ισραήλ «σπρώχνει» εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από άλλες συνοικίες. Ο πατέρας και ο αδελφός της επέζησαν, αλλά η μητέρα και η αδελφή της σκοτώθηκαν, ενώ μόνο στον συγκεκριμένο βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους συνολικά 20 άνθρωποι. Ολα κι όλα όμως: οι, «ανθρωπιστές» Ισραηλινοί ανακοίνωσαν χτες τετράωρη παύση των εχθροπραξιών στη Ράφα προκειμένου, λέει, «να μπορέσει ο πληθυσμός να πάρει προμήθειες». Γιατί άραγε, για να τους βομβαρδίσει κατόπιν χορτάτους;

Όλη τη νύχτα της παραμονής και την Πρωτοχρονιά, η Πόλη της Γάζας και η κεντρική Λωρίδα βομβαρδίζονταν ασταμάτητα, ενώ στα νοτιοανατολικά οι οδομαχίες συνεχίζονται στο κέντρο της Χαν Γιουνίς, με τους Ισραηλινούς να μην καταφέρνουν καμιά ουσιαστική επιχειρησιακή πρόοδο. Ειδικά η προχθεσινή μέρα ήταν από τις πλέον φονικές, με αεροπορικές επιδρομές να πραγματοποιούνται σε καταυλισμούς όπως η Τζαμπάλια και η Νουσεϊράτ, αλλά και στον καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα. Σε ένα μόνο από τα δεκάδες αεροπορικά πλήγματα, στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, περισσότεροι από 15 άμαχοι σκοτώθηκαν, όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Αλ Τζαζίρα» «βομβαρδίστηκε ένα σπίτι που ήταν γεμάτο γυναίκες και ορφανά παιδιά».

Οπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον 187 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν μόνο την παραμονή, ενώ ο πραγματικός αριθμός των νεκρών αγγίζει πλέον τους 30.000, αφού στους περίπου 22.000 νεκρούς πρέπει αναγκαστικά να προστεθούν πάνω από 7.000 αγνοούμενοι, όπως ευφημιστικά αποκαλούνται οι θαμμένοι στα ερείπια. Πρακτικά, έχει ήδη δολοφονηθεί σχεδόν το 1,5% του πληθυσμού και άλλο ένα 3% (περίπου 57.000 άνθρωποι) έχει τραυματιστεί. Η Unicef αναφέρει μάλιστα ότι περισσότερα από 1.000 παιδιά στη Γάζα έχουν χάσει ένα ή περισσότερα άκρα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 7 Οκτωβρίου και ότι πολλοί από αυτούς τους ακρωτηριασμούς πραγματοποιήθηκαν χωρίς αναισθητικό.

Φυσικά, όσο διαρκούν η τυφλή υποστήριξη και ο συνεχής επανεξοπλισμός και η χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ και τους ακολούθους τους, τίποτε δεν πτοεί τους Ισραηλινούς. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ξεκαθάρισε μάλιστα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς το στράτευμα ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα συνεχιστεί «καθ’ όλη τη διάρκεια» του 2024. Είναι ωστόσο ενδεικτικό για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο στρατός των σιωνιστών πως ο Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθούν άμεσα χιλιάδες έφεδροι από τη Γάζα, προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις και να προετοιμαστούν για τις «μακροχρόνιες μάχες» που έρχονται!

Όσο για τον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ και ηγέτη του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος, Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσε και πάλι χτες πως «η σωστή λύση στη Λωρίδα της Γάζας είναι να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας σε χώρες που συμφωνούν να τους δεχτούν», συμπληρώνοντας πως «θα ελέγξουμε μόνιμα τη Λωρίδα της Γάζας για να εξασφαλίσουμε την τάξη και να δημιουργήσουμε έναν ισραηλινό οικισμό εκεί… Εάν υπάρχουν 100.000 ή 200.000 Αραβες στη Γάζα και όχι 2 εκατομμύρια, η όλη συζήτηση την επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική (…) Το μεγαλύτερο μέρος της ισραηλινής κοινωνίας θα πει “γιατί όχι, είναι ωραίο μέρος, ας κάνουμε την έρημο να ανθίσει”»!

Όμως τα εξτρεμιστικά, ρατσιστικά σχέδια των κυβερνώντων δύσκολα εφαρμόζονται σε τόσο μεγάλη κλίμακα, με την αντίσταση να παραμονεύει σε κάθε γωνιά: ο ισραηλινός στρατός τα καταφέρνει μια χαρά στη δολοφονία αμάχων και την ισοπέδωση κατοικιών και προσφυγικών καταυλισμών, αλλά τα έχει βρει μπαστούνια με τον ανταρτοπόλεμο της Χαμάς και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων. Χτες, οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ –η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς– κυκλοφόρησαν νέο βίντεο με επιθέσεις σε τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και μπουλντόζες, ενώ υποστηρίζουν πως σκότωσαν μεγάλο αριθμό κατακτητών σε νέα ενέδρα στον προσφυγικό καταυλισμό του Μπουρέιτζ. Ταυτόχρονα, η Χαμάς είπε… χρόνια πολλά στους Ισραηλινούς με ακόμη ένα μπαράζ ρουκετών προς το Τελ Αβίβ και το νότιο Ισραήλ, δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα της αλλαγής του χρόνου. Οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα, αλλά το μήνυμα της αντίστασης ήταν σαφές – ο Νετανιάχου και ο στρατός σας λένε ψέματα, δεν ελέγχετε τίποτα!

Αντί επιλόγου, να σημειώσουμε πως η αιμοχαρής κυβέρνηση Νετανιάχου γνώρισε χτες δύο βαριές ήττες μακριά από τα μέτωπα: Η πρώτη ήταν η καθοριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να ακυρώσει νόμο-κλειδί της «δικαστικής μεταρρύθμισης», μέσω της οποίας ο «Μπίμπι» και οι εξτρεμιστές σύμμαχοί του προσπάθησαν να περιορίσουν τις εξουσίες του κορυφαίου δικαστικού οργάνου της χώρας, ξεσηκώνοντας κύμα διαδηλώσεων. Και η δεύτερη και ίσως σημαντικότερη ήττα είναι πως 280 έφηβοι Ισραηλινοί, αγόρια και κορίτσια, υπέγραψαν επιστολή με την οποία αρνούνται την (υποχρεωτική) στράτευση, ακολουθώντας το παράδειγμα του συνομήλικού τους αντιρρησία συνείδησης Ταλ Μίτνικ και καταγγέλλοντας δημόσια τις επιχειρήσεις στη Γάζα.

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων