Βέροια

Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: «Μποναμάς» για το νέο έτος με αύξηση δημοτικών τελών / Χαράτσια ψήφισε η δημοτική αρχή Βοργιαζίδη – Μπατσαρά

Σε μια εποχή που η ακρίβεια σαρώνει, η φοροληστεία της κυβέρνησης μεγαλώνει, ο λαός μας αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις-φιλοδώρημα, έρχεται η δημοτική αρχή Βοργιαζίδη-Μπατσαρά, πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, να φορτώσει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών με σειρά αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι αυξήσεις 15% στα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας και 30%-50% στα δημοτικά τέλη άρδευσης. Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά και που σκόπιμα ο κ. Βοργιαζίδης απέκρυψε από τους δημότες στην προεκλογική περίοδο.

Ο «μποναμάς» για το νέο έτος των αυξήσεων των δημοτικών τελών υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/12/2023 με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων του κ. Βοργιαζίδη και της κ. Μπατσαρά. Χέρι βοηθείας στη δημοτική αρχή έδωσε με την επιλογή της να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και η παράταξη του κ. Μαρκούλη.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις τοποθετήσεις τους απογύμνωσαν και αποδόμησαν όλη την έωλη επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής και καταψήφισαν όλες τις προτεινόμενες αυξήσεις των δημοτικών τελών, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μόνη δημοτική παράταξη που ασκεί μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών είναι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

F Προβάλλαμε την πάγια θέση μας για διεκδίκηση και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ώστε να μη λειτουργεί ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός, απορρίπτοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο πράσινο, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στα δίδακτρα, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

 F Απαιτήσαμε να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά, να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζί με τον λαό, τους εργαζόμενους,  και όχι να συντάσσεται, βασιλικότερη του βασιλέως, με την πιστή εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής.

F Διεκδικήσαμε γενναία μείωση των δημοτικών τελών έως και κατάργηση τους με αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διεκδίκηση όλων των πόρων που οι κυβερνήσεις παράνομα αποστερούν από τους δήμους.

F Απαιτήσαμε να πληρώσουν οι τράπεζες, τα σούπερ-μάρκετ, οι μεγάλες επιχειρήσεις το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών τελών, αφού είναι αυτοί που σήμερα μετρούν αμύθητα κέρδη, την ώρα που ο λαός ματώνει.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση μονόδρομος δεν είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την απόσυρσή της, αλλά ο αγώνας του λαού μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες που τις εφαρμόζουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιπαλέψει με όλες της τις δυνάμεις αυτή την πολιτική. Μαζί με τον λαό θα δυναμώσουμε τους αγώνες για γενναία μείωση και κατάργηση των χαρατσιών και των δημοτικών τελών, με ταυτόχρονη αύξηση τους για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα παλέψουμε στην πράξη για να μπουν οι λαϊκές ανάγκες μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων, απέναντι στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται και σε επίπεδο Δήμου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας