Βέροια

Θεόφιλος Κορωνάς: Να ματαιωθεί η συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Βέροιας από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες έγινε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας, είναι υποκριτικό και άκαιρο να καλούνται οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, να πάρουν μια τέτοια απόφαση που  όμοια της δεν πάρθηκε είκοσι χρόνια τώρα

———–

Από τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ» Θεόφιλο Κορωνά πήραμε την αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που ζητάει τη ματαίωση της αυριανής συζήτησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση για την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δ.Σ. Μεταξύ των θεμάτων είναι και η αύξηση των δημοτικών τελών.

———–

Αίτηση

Του δημοτικού συμβούλου Βέροιας , Θεόφιλου Κορωνά επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ

Προς

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας , κο Αριστομένη Λαζαρίδη.

Βέροια ,19.12.2023

*******************************

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας .

Αύριο Τέταρτη 20.12.2023,πέντε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ οι περισσότεροι ήδη βρίσκονται σε εορταστική διάθεση, ενόψει των Αγίων ημερών που έρχονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του οποίου η θητεία τελειώνει σε έντεκα ημέρες από σήμερα , με  την υπ’ αρ. 40 πρόσκληση που υπογράφεται εσείς ο ίδιος  , συνεδριάζει με θέμα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Βέροιας , για αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.

Ενώ λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,την προηγούμενη εβδομάδα στις 11.12.2023, οι ανυποψίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι, που επέλεξαν συνειδητά να μην θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτώβρη που μας πέρασε, αποχαιρετούσαν τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους, καλούνται αιφνιδιαστικά στο παρά πέντε,  για να λάβουν μέρος,  αύριο σε μια συνεδρίαση που έχει ως θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.  

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες έγινε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας, είναι υποκριτικό και άκαιρο να καλούνται οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι , να πάρουν μια τέτοια απόφαση που  όμοια της δεν πάρθηκε είκοσι χρόνια τώρα.

Επειδή το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό , αφορά δε το 2024 και όχι το 2023,  για τον λόγο αυτό και μόνο   επιβάλλεται ηθικά , να συζητηθεί από το καινούριο δημοτικό συμβούλιο ( 2024 -2029 ) και όχι από αυτό,του οποίου η θητεία λήγει την 31.12.2023.

Επειδή δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, εάν  η συζήτηση επί του θέματος γίνει στις αρχές του 2024.

Επειδή η πρόταση του συνδυασμού μας αιτιολογημένα, είναι η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού με την δημιουργία μειωμένου τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο του δήμου Βέροιας.

ΖΗΤΩ από εσάς κε Πρόεδρε την ακύρωση της με αρ. 40/2023 πρόσκλησης σας  και την  ματαίωση της αυριανής συζήτησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση.

Με τιμή

Θεόφιλος Κορωνάς

Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας

Επικεφαλής της δημοτικής  ομάδας «ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ αλλάΖΟΥΜΕ»

banner-article

Ροη ειδήσεων