Βέροια Εκδηλώσεις Εργασιακά Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας: “Ως εδώ με την ακρίβεια” / Βέροια, συλλαλητήριο, Παρασκευή 15 Δεκέμβρη

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ- ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

Ο προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση για το 2024 φτωχαίνει κι άλλο το λαό,

και μοιράζει λεφτά στο κεφάλαιο!

Δεν δεχόμαστε άλλο:

 • Οι μισθοί μας να είναι καθηλωμένοι και την ίδια ώρα οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο  επιχειρήσεις  να έχουν βγάλει κέρδη 5 δις και μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζουν για άλλα 4 δις!
 • Να πληρώσουμε φέτος 6,2 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της ληστείας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα.
 • Να ακριβοπληρώνουμε τα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος τη στιγμή που το Βέρμιο έχει γεμίσει με ανεμογεννήτριες με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον .
 • Να περιμένουμε μήνες και χρόνια για εξετάσεις και χειρουργεία επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, να μην ελέγχεται η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, και να δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια στους Εμπόρους της Υγείας.
 • Να στερούμαστε από τη θέρμανσή μας, από τα τρόφιμα, από την ψυχαγωγία μας για να βγάλουμε το μήνα, και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να δίνει κοντά 5 δις το χρόνο στα κοράκια του ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη.

Αυτός είναι ο προϋπολογισμός τους για το 2024! Εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, θωρακίζει και μεγαλώνει τα κέρδη των μετόχων, φτιάχνει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των λίγων που σημαίνει φτώχεια για τους πολλούς.

Και σε αυτό το αίσχος δίπλα στην κυβέρνηση στέκονται:

 • Όλα τα κόμματα που στηρίζουν το δρόμο της δήθεν ανάπτυξης για όλους, που θεό τους έχουν την κερδοφορία των λίγων.
 • Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ όπως στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας  , που μιλάνε για υγιή επιχειρηματικότητα, για «ρεαλιστικές» διεκδικήσεις για να μην χαθεί ευρώ από τα κέρδη των αφεντικών.

Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε εμείς φτωχότεροι και οι λίγοι πλουσιότεροι !

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από τον αγώνα!

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δέχεται ο λαός

Γιατί μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να κατακτήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών σπιτιών μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Μόνο μέσα από τα σωματεία μας μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής όλων αυτών των πολιτικών που μας στερούν το δικαίωμα να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τα επιτεύγματα της εποχής μας!

Οργανώνουμε την πάλη μας για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των τροφίμων, στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου και θέρμανσης.
 • Να δοθούν δωρεάν ξύλα στο λαό , τους ανέργους , χαμηλοσυνταξιούχους . Όχι στην εμπορευματοποίηση του φυσικού πλούτου του Βερμίου και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να σταματήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών!
 • Στεκόμαστε στο πλάι των αυταπασχολούμενων και φτωχών επαγγελματιών, παλεύουμε μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εξοντώνει τους φτωχούς επαγγελματίες. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
 • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, οι διακοπές ρεύματος- νερού – θέρμανσης.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων του επιδόματος ενοικίου για τα λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρά καταστήματα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία , Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ του Νομού μας. Να μπεί τέρμα στην ομηρία των επικουρικών , ΟΑΕΔιτών κ.α που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας ενώ καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
 • Απαιτούμε την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής . Το ότι ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη δεν έχουμε τραίνο στο νομό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση , όπως και οι προηγούμενες μπροστά στις ζωές μας λογαριάζουν μόνο τα κέρδη τους.
 • Άμεση αναβάθμιση των ειδικών σχολείων και ανέγερση νέου κτιρίου για την στέγαση του ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας.
 • Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Πύκνωση των αστικών συγκοινωνιών και αντίστοιχα των αναγκών των σχολείων .
 • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ. Νερό φθηνό και ποιοτικό για το λαό.
 • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.
 • Να δοθούν χρήματα για τη δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων,

Την Παρασκευή, 15 Δεκέμβρη Στις 19:00 στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

Να δώσουμε  μαζική απάντηση των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας του λαού, να βροντοφωνάξουμε

Ως Εδώ! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

banner-article

Ροη ειδήσεων