Αθλητικά Βέροια Τοπικά

Βέροια – 10ος Φιλίππειος δρόμος / Κόντρα στο κρύο ανέβασαν το «θερμόμετρο» του αγώνα εκατοντάδες νεαροί δρομείς

Το Απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023 η έναρξη στην  Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Με τσουχτερό κρύο αλλά και θερμή αγωνιστική διάθεση και θέληση,  εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς από όλη την Ημαθία αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έδωσαν το δικό τους «παρών»,  με τον αέρα και την αισιοδοξία  του αθλητή, κατά το φετινό διήμερο της  διοργάνωσης του «10ου Φιλίππειου δρόμου», το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, με κεντρική αφετηρία την οδό Μητροπόλεως στο ύψος της πλ. Δημαρχείου της Βέροιας.

Εκτός από την κλασική συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών αθλητικών σωματείων που μετέχουν εξ αντικειμένου σε αντίστοιχες διοργανώσεις, έδωσαν και το συμβολικό τους «παρών», ως σε αγώνα δρόμου για πραγματικούς νικητές της ζωής, εκπρόσωποι Συλλόγων και  σωματείων Αμεα, ΚΔΑΠ Αμέα κοκ. (μεταξύ αυτών το ΜΑμΑ, το ΕΕΕΕΚ Βέροιας, ΑΙΓΕΣ κ.α.)

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του event,  το Σαββάτο την πρώτη πιστολιά εκκίνησης έριξε στις 6.00μμ,  με πρώτους στη γραμμή έναρξης,  τους μαθητές  Δημοτικού της Δ’ – Ε’ και  ΣΤ’  τάξης,  που αγωνίστηκαν στα 1000μ., ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξης Τσαχουρίδης, ενώ πρώτος εκ των αγωνιζομένων τερμάτισε ο Αντώνης Χασιούρας.

Ακολούθησαν, στις 6.15μμ, οι μαθητές Γυμνασίου που αγωνίστηκαν στα 2000μ. Την πιστολιά εκκίνησης έριξε ο Τεχνικός Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Χατζηβασιλείου, ενώ πρώτος τερμάτισε ο Χάρης Μπαρτζώκας. Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης έκλεισαν στις 6.35μμ, δρομείς, άνω των 15 ετών που αγωνίστηκαν στα 5000μ. Την πιστολιά εκκίνησης έριξε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Αθανάσιος Δέλλας, ενώ πρώτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Καραγιάννης.

Ο τελικός τερματισμός του τρίτου αγώνα των 5000μ έκλεισε στις 7.30μμ και ακολούθησε η σχετική τελετή απονομών βράβευσης, επί της πλ. Δημαρχείου, από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη – Δήμαρχο Βέροιας, Βασίλη Κοτίδη – Βουλευτή Ημαθίας, Αθανάσιο Δέλλα – Πρόεδρο ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Βασίλη Παπαδόπουλο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Έφη Γώτη – Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας, Βασίλη Τσιάρα κ.α.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής 10/12/23, η διοργάνωση θα δώσει εκ νέου έναρξη στις 10.30 με αγωνιζόμενους παιδιά ηλικίας 6,7,8 ετών που θα τρέξουν στα 500μ, ενώ παράλληλα και την ίδια ώρα θα διεξαχθεί ο κεντρικός, μεγάλος αγώνας των 14500μ.
Το 2ήμερο event του 10ου Φιλίππειου δρόμου θα λήξει στη 1.00μμ με την απονομή των βραβείων διάκρισης των νικητών.

………………….

Φωτογραφίες: faretra.info

……………………

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας