Βέροια Βιβλίο Εκδηλώσεις

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου “Τα Μουσικά Κουτιά” / Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Τα Μουσικά Κουτιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, οι εκδόσεις Συμμετρία, το βιβλιοπωλείο Ολόγραμμα και η συγγραφέας Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Τα Μουσικά Κουτιά” την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, στις 5:00 το απόγευμα, στον χώρο της βιβλιοθήκης, Αριστοτέλους 100 Μακροχώρι.

Tην παρουσίαση θα συντονίσει η βιβλιοθηκονόμος Μανάκου Δέσποινα.

Το βιβλίο

Ένα βιβλίο που ηχεί σαν μελωδία! Ο Πιέρ είναι νυχτοφύλακας. Δουλειά του είναι να προσέχει το σπίτι όπου πριν πολλά χρόνια έζησε ο σπουδαίος Γάλλος μαέστρος Ζοφρουά Ματαπέν. Εκεί όπου σήμερα κατασκευάζονται τα Μουσικά Κουτιά Ματαπέν, φημισμένα για τις μελωδίες τους σε ολόκληρο το Παρίσι. Όμως, κάποιο παγωμένο βράδυ τα φώτα αρχίζουν ν’ αναβοσβήνουν μόνα τους στο παλιό αρχοντικό και τα μουσικά κουτιά παίζουν τις μελωδίες τους χωρίς κανείς να τα κουρδίζει. Κλέφτες, φαντάσματα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Ο άφοβος Πιέρ πρέπει να το ανακαλύψει!

Βιογραφικό

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε το 1973 στη Βέροια Ημαθίας, όπου και κατοικεί ως σήμερα με την οικογένειά της. Σπούδασε στο ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας της Σ.Ε.Υ.Π. Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Μακροχωρίου Ημαθίας και γράφει βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Δημιουργικής Γραφής. Έργα της για παιδιά αλλά και για ενήλικες έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Παιδικά της βιβλία έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, Γράφημα και Χάρτινη Πόλη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας