Βέροια

Το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας εκπαιδεύει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή

To Εργατικό Κέντρο Βέροιας με το Παράρτημα Βέροιας της Ε.Ε.Κ.Ε., με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή του 4ου Γενικού Λυκείου Βέροιας στο έργο Tackling Adolescent Obesity (ΤΑΟ)/Αντιμετώπιση της εφηβικής παχυσαρκίας του οποίου Επικεφαλής Εταίρος είναι η Safe Food Advocacy Europe και συντονιστής του έργου στην Ελλάδα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – Ε.Ε.Κ.Ε.

Μέσω του έργου καταρτίζονται έφηβοι στις διατροφικές αρχές, στην αξία της φυσικής δραστηριότητας, στις διατροφικές διαταραχές, τις διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και στους πιθανούς κινδύνους που ενέχει η κακή διατροφή.

Το έργο θέτει 3 προτεραιότητες :

  1. Κοινωνική Ένταξη: η ευχή μας είναι να δημιουργηθεί ένα σχολικό περιβάλλον με δυνατότητα ένταξης εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας
  2. Ανοιχτή εκπαίδευση και καινοτόμες πρακτικές στην ψηφιακή εποχή: ο στόχος μας είναι η ιστοσελίδα να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό που θα υποστηρίζει το πρόγραμμα κατάρτισης
  3. Σχολική εκπαίδευση με ενδυναμωμένο προφίλ εκπαιδευτικών: στόχος μας είναι να παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς εργαλεία και οδηγίες ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προσέχουν το σώμα τους και το μυαλό τους καθώς και να δημιουργήσουν ένα σχολικό περιβάλλον ανοιχτό σε όλους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο  Food4Inclusion/TAO

https://eeke.gr/publication/antimetopisi-tis-efivikis-pachysarkias/

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο