Βέροια Βιβλίο Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου: Μιχαήλ Σιδηρόπουλος «Αυτόλυκος ο κλέφτης» / Βέροια, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Οι εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Μιχαήλ Σιδηρόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Αυτόλυκος ο κλέφτης» . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας [Έλλης 8].

Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από το συγγραφέα η Μυροφόρα Σιδηροπούλου (Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οίκος και οικογένεια.

Ακολουθήστε το µοναχικό ταξίδι του Αυτόλυκου στην αναζήτηση αυτών που έχασε σε πολύ νεαρή ηλικία, πολλά χρόνια πριν γίνει ο παππούς δύο εκ των πιο πολυµήχανων ηρώων, του Οδυσσέα και του Ιάσονα.

Μεγαλωµένος ως ορφανός, έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα ηθικής, ο οποίος έχει στο κέντρο του το ένστικτο της επιβίωσης. Η υφαρπαγή έχει γίνει η δεύτερή του φύση. Ασήµαντος. Μόνος. Αδιάφορος. Κινείται στις σκιές.

Είναι ευχή ή κατάρα να έχεις

στη ζωή σου το θεϊκό στοιχείο;

Μια µυθολογική περιπέτεια µε καταιγιστική δράση, µέσα από το πρίσµα ενός «κλέφτη» ο οποίος µετά την εύνοια της θεάς Τύχης, είναι σίγουρο ότι θα χαίρει και της δικής σου!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχαήλ Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το µακρινό πια ’78. Από µικρός ούτε διάβαζε ούτε έγραφε. Ενίοτε σχεδίαζε. Όταν η µητέρα του τον ρωτούσε αν είχε διαβάσει τα µαθήµατά του, αυτός ήταν ήδη στην πόρτα µε µια µπάλα µπάσκετ ή πάνω στη σέλα του ποδηλάτου. Στην εφηβεία συνέχισε να µην διαβάζει ούτε να γράφει και έγινε ένας gamer. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αυτοµατισµού, άρχισε να διαβάζει. Δυστυχώς manuals. Δούλευε, δούλευε, δούλευε και δούλευε. Και διάβαζε manuals. Και έγραφε manuals.

Μετά από πάρα πολλές ασυνάρτητες αµπελοφιλοσοφίες στα κοινωνικά δίκτυα, αποφάσισε (thanks, sis) να γράψει και κάτι που να έχει συνοχή. Έτσι, ξεκίνησε το υπέροχο για τον ίδιο ταξίδι της συγγραφής. Πολύ γρήγορα είδε ένα µικρό πόνηµά του να συµπεριλαµβάνεται σε µια επετειακή συλλογή διηγηµάτων για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδος. Συναρπάζεται από το βάθος της ελληνικής µυθολογίας και έχει την ψευδαίσθηση ότι γράφει επική φαντασία. Οι αναγνώστες ας προσέχανε λίγο παραπάνω.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας