Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες

(Χρόνος διεξαγωγής εργαστηρίου: 9-11/02/2024)

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και η Δήμητρα Τρυπάνη προβαίνoυν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή καλλιτεχνών ηλικίας 18 ετών και άνω, ανεξαρτήτως φύλου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες, και οι οποίοι  θα πρέπει να ασχολούνται με τη μουσική και το τραγούδι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Θα συνεκτιμηθεί θετικά η ανάγνωση παρτιτούρας. Εάν κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους πέραν του τραγουδιού παίζουν βιολί, τσέλο ή κρουστά (επίπεδο Ανωτέρας) και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και ως εκτελεστές των εν λόγω μουσικών οργάνων, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην αίτησή τους.

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση directordipethever@gmail.com, με θέμα αλληλογραφίας

Διδυμάνες_ Εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης .

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Οι επιλεχθέντες/είσες δεν θα λάβουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο.

Οι επιλεχθέντες/είσες και συμμετέχοντες/ουσες οφείλουν να είναι παρόντες  σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του εργαστηρίου καθώς και στις δύο τελικές παραστάσεις.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, στις 31 Ιανουαρίου 2024.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

–  Ένα βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία (αρχείο doc, docx ή pdf)

– Σύντομη περιγραφή, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο διαθεματικής αγωγής Διδυμάνες (έως 300 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdf)

Σημείωση: Η αποστολή των παραπάνω δικαιολογητικών αποτελεί αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων του εργαστηρίου.

Ακρόαση

Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε διαδικασία εργαστηριακής ακρόασης από τις 9 έως 11 Φεβρουαρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την εισηγήτρια του εργαστηρίου Δήμητρα Τρυπάνη και την καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Καλλιόπη Σίμου.

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμμετέχουν με ένα τραγούδι της προτίμησής τους το οποίο θα τραγουδήσουν a capella καθώς και με ένα σύντομο κείμενο – όχι πάνω από μισή σελίδα – το οποίο θα

πρέπει να αφηγηθούν. Επίσης οι υποψήφιοι/ες θα συμμετέχουν σε εργαστηριακές ασκήσεις με μικρές ομάδες.

Σκοπός εργαστηρίου διαθεματικής πολυφωνικής πράξης

Σκοπός του εργαστήριου είναι να φέρει σε καλλιτεχνική επαφή και συνεργασία ηθοποιούς, μουσικούς – ερασιτέχνες ή/και επαγγελματίες – ηλικίας από 18 ετών και πάνω, αλλά και όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την σκηνική αφήγηση μέσω της διαθεματικής πολυφωνικής σύμπραξης, η οποία εμπλουτίζει το τραγούδι με κίνηση και λόγο.

Μέσα στο εργαστήρι οι επιλεχθέντες/είσες συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συστηθούν με διαθεματικούς τρόπους τόσο στη σύγχρονη μουσική πράξη, όσο και στην ευρύτερη παραδοσιακή μουσική, όπως αυτή αποτυπώνεται σε σύγχρονες μορφές πολυφωνικής επεξεργασίας.

Παράσταση Διδυμάνες

Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες/ουσες θα δουλέψουν εντατικά για την προετοιμασία της παράστασης του μουσικού έργου της Δήμητρας Τρυπάνη, συνθέτριας και αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο Διδυμάνες, για πεντάφωνη χορωδία με χρήση body-percussion, σύνολο δωματίου, κρουστά και δύο αφηγήτριες.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του έργου Διδυμάνες στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στο Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη.

Λεπτομέρειες υλοποίησης εργαστηρίου διαθεματικής πολυφωνικής πράξης

Οι εργαστηριακές πρόβες εκτείνονται από τις 30 Μαΐου έως τις 4 Ιουλίου. Η διάρκεια των προβών είναι 4 ώρες ημερησίως. Η διάρκεια των τελικών δύο προβών (γενική και προγενική πρόβα) στις 3 και 4 Ιουλίου θα ανακοινωθεί κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της παράστασης.

Ενδέχεται, επίσης, να υπάρξει ένα εισαγωγικό τριήμερο μέσα στις διακοπές του Πάσχα, κατόπιν συνεννόησης με τους/τις επιλεχθέντες/είσες.

Οι ώρες και μέρες προβών θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μουσικών ακροάσεων.

Εισηγήτρια: Δήμητρα Τρυπάνη (συνθέτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 45 συμμετέχοντες

Λοιποί Όροι και Προϋποθέσεις

– Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα αρχεία θα πρέπει να έχουν μια από τις παρακάτω μορφές: .zip .xls .pdf .docx .jpeg

– Η υποβολή αίτησης συμμετοχής δεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στο εργαστήριο διαθεματικής αγωγής Διδυμάνες.

– Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας δεν θα χρησιμοποιήσει ή

διανείμει το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής.

– Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά μέσω e-mail μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

– Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση directordipethever@gmail.com με την ένδειξη Εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες.

banner-article

Ροη ειδήσεων