Κόσμος

ΗΠΑ: Σε απεργία πείνας η πρωταγωνίστρια του Sex And The City, Σίνθια Νίξον, με αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η ηθοποιός του Sex And The City, Σίνθια Νίξον, είναι μεταξύ των ακτιβιστών που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να απαιτήσουν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ζητήσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Στη δράση που ξεκίνησε τη Δευτέρα συμμετέχουν και πολιτικοί από πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Νίξον, που στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα για το Δημαρχείο της Νέας Υόρκης, είπε σε πλήθος έξω από τον Λευκό Οίκο, ότι τα δύο παιδιά της είναι Εβραίοι και οι παππούδες τους είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Όπως είπε: «Ο γιος μου μου ζήτησε να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω για να βεβαιώσω όσο πιο δυνατά γίνεται ότι ποτέ ξανά σημαίνει ποτέ ξανά για όλους».

«Σε επτά εβδομάδες το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν.

«Είμαι αηδιασμένη και έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που λένε ότι οι απώλειες αμάχων είναι ένα συνηθισμένο τίμημα του πολέμου. Δεν υπάρχει καμία ρουτίνα σε αυτούς τους αριθμούς. Δεν υπάρχει ρουτίνα για αυτούς τους θανάτους».

«Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο που έχει βιώσει μια τόσο καταστροφική προσωπική απώλεια, να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι τόσο γνωστός και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι ήταν παιδιά του».

Οι πέντε πολιτικοί που συμμετέχουν στη δράση είναι η εκπρόσωπος της πολιτείας Ντέλαγουερ, Μαντίνα Γουίλσον-Άντον, ο εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης Ζόχραν Μαμντάνι, η εκπρόσωπος της Οκλαχόμα Μορί Τέρνερ, ο εκπρόσωπος της Βιρτζίνια ο Σαμ Ρασούλ και ο εκπρόσωπος του Μίτσιγκαν Αβραάμ Αιγιάς.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας