Άρθρα Ελλάδα Κόσμος

“Ο Παλαιστινιακός Λαός χρειάζεται την αλληλεγγύη σας για το σταμάτημα της γενοκτονίας και τον τερματισμό της ισραηλινή κατοχής” / του Μαρουάν Τουμπάσι

Παρά την ολοκληρωτική καταστροφή νοσοκομείων, σχολείων, εκκλησιών, τεμενών, πανεπιστημίων, κατοικιών και επιχειρήσεων, ο λαός μας και η αντίστασή του παρέμειναν ακλόνητοι, εμποδίζοντας την ισραηλινή κατοχή να πετύχει τους δεδηλωμένους στόχους της

Η 29η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που εγκρίθηκε το 1977 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και εκφράζεται κάθε χρόνο από την αλληλεγγύη των λαών της οικουμένης, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφικός ελληνικός λαός, που νοιάζεται για τα δικαιώματα και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων που διώχθηκαν από τη γη τους πριν 75 χρόνια.

Σήμερα, ωστόσο, ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει από νέες μορφές καταπίεσης και από τα εγκλήματα γενοκτονίας που διαπράττει σε βάρος του το ισραηλινό κατοχικό κράτος όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και άλλες πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως η Τζενίν, η Ναμπλους, η Βηθλεέμ.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, εκτός του ότι αποτελούν παραβίαση όλων των διεθνών νόμων και συμβάσεων, έχουν και μία ρατσιστική διάσταση. Διαπράττονται από φορείς του σιωνισμού που έχουν νοοτροπία μίσους και ανωτερότητας και επιχειρούν την εκμηδένιση ενός άλλου λαού, του παλαιστινιακού.

Επιδεικνύουν μια βάναυση επιθετικότητα που η σύγχρονη Ιστορία δεν έχει δει ποτέ σε σχέση με το πλήθος των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαγορεύονται διεθνώς, και του αριθμού των νεκρών αμάχων, ιδιαίτερα  των παιδιών, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Πρόκειται για φασιστική βαρβαρότητα που εκφράζεται από την ισραηλινή ακροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δεν πιστεύει στην ειρήνη και τη σταθερότητα και στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να υπάρχει στη γη του, όπως όλοι οι άλλοι λαοί της υφηλίου.

Παρά την ολοκληρωτική καταστροφή νοσοκομείων, σχολείων, εκκλησιών, τεμενών, πανεπιστημίων, κατοικιών και επιχειρήσεων, ο λαός μας και η αντίστασή του παρέμειναν ακλόνητοι, εμποδίζοντας την ισραηλινή κατοχή να πετύχει τους δεδηλωμένους στόχους της.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ στην ιστορία του παλαιστινιακού εθνικού ζητήματος, ο λαός μας χρειάζεται να αναπτύξει μορφές αλληλεγγύης με τον ελληνικό σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα φόρουμ για να σταματήσει αυτή την  παρανοϊκή ισραηλινή βάναυση επίθεση και έναν πόλεμο που βλάπτει τα συμφέροντα όλων των λαών την περιοχή μας και διακυβεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συνεχείς διαδηλώσεις και οι διάφορες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα εκφράζουν μία αληθινή φωνή υποστήριξης ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, παράλληλα με την ανησυχία για τους κινδύνους που ελλοχεύει το μέλλον για την ανθρωπότητα.

Σας χρειαζόμαστε σήμερα, αύριο και κάθε μέρα για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο ολοκαύτωμα εναντίον του παλαιστινιακού λαού γιατί γνωρίζουμε το νόημα του Ολοκαυτώματος που καταδικάζουμε και που οι Ναζί πραγματοποίησαν εναντίον των λαών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι άνθρωποι σάς αντιστάθηκαν και πολέμησαν το ναζιστικό τέρας και την κατοχή.

Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας προκειμένου να τερματιστεί η ισραηλινή αποικιακή κατοχή ως πηγή τρομοκρατίας στην περιοχή και να τερματιστεί η ιδέα του εποικισμού ενός άλλου λαού και η πρακτική του Απαρτχάιντ εναντίον τους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας