Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για αποχωρήσεις: «Διάσπαση χωρίς πολιτικό επίδικο, περιφρόνησαν τη λαϊκή εντολή – Κάποιοι θέλουν ελεγχόμενο δικομματισμό» 

Απουσία πολιτικού επίδικου καταλογίζει στους αποχωρήσαντες βουλευτές και στελέχη η Κουμουνδούρου, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του κόμματος

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πρόκειται για «την πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.»

Όπως λένε από την Κουμουνδούρου, η μόνη διαφωνία όσων αποχώρησαν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και η άρνηση τους να αποδεχτούν την δημοκρατική ετυμηγορία των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει  αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι  λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.

Ροη ειδήσεων