Κόσμος Τοπικά

Η πάλη των λαών θα υπερασπίσει τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους αδελφούς μας

Το κείμενο που ακολουθεί διαβάστηκε από τον Νίκο Νατζμέ, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν συνδικάτα της Ημαθίας, για την υπεράσπιση του λαού της Παλαιστίνης, στη Βέροια στις 26 Οκτωβρίου

Συναγωνιστές , σήμερα  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, στο δικαίωμα του να έχει πατρίδα , να αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή, τη σφαγή , την καταπίεση από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Αποτελεί  υποχρέωση, αν θέλουμε να στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας , αυτή η στάση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό να αγκαλιαστεί από κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, από κάθε σωματείο και φορέα.

Εκφράζουμε ακόμα την αλληλεγγύη μας προς τον Λαό του Ισραήλ ο οποίος μετατρέπεται σε θύτη και σε θύμα εξαιτίας του δολοφονικού κράτους αυτής της χώρας.

Συναγωνιστές.

Τα συνδικάτα της Παλαιστίνης καλούν τους εργαζόμενους όλου του κόσμου μαζί και εμάς  σε άμεση δράση , ώστε να σταματήσει κάθε στήριξη στα εγκλήματα του Ισραήλ και οι εργάτες του κόσμου να απαιτήσουν: Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Ναι συναγωνιστές , και εμείς οι εργαζόμενοι της Ημαθίας , σ’ αυτό τον κόσμο ανήκουμε γ’ αυτό και θα δράσουμε . Άμεσα λοιπόν το κάθε συνδικάτο , να οργανώσει πρωτοβουλίες στήριξης σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο , σε κάθε γειτονιά , η νεολαία στα σχολεία , όπως έγινε πριν από λίγες μέρες έξω από το Νοσοκομείο της Βέροιας όπου οι εργαζόμενοι έδειξαν παλικαρίσια αντανακλαστικά.

Να φουντώσει η μάχη της ενημέρωσης παντού. Προκαλούν οργή οι προσπάθειες που κάνουν τα επιτελεία πολεμικής  ενημέρωσης των ΑμερικανοΝατοϊκών , όπως και εδώ στη χώρα μας για να μας πείσουν ότι οι Παλαιστίνιοι που αγωνίζονται είναι τρομοκράτες και πως η σφαγή που διαπράττει το κράτος Ισραήλ είναι δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Τους ρωτάμε λοιπόν τους υποκριτές. Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» είναι να έχουν πέσει στη Γάζα  βόμβες ίσα με  το 1/4 μιας ατομικής βόμβας σε δύναμη, μέσα σε λίγες  μέρες, σε μια έκταση που μπορείς να διασχίσεις σε 20 λεπτά;

Δικαίωμα» είναι τα πάνω από 2300  νεκρά παιδιά από τις 7 Οκτώβρη, ένα νεκρό παιδί κάθε 15 λεπτά;

Να κόβεις το ρεύμα και το νερό σε μια ολόκληρη πόλη για 2 βδομάδες, με τον τύφο και τις αρρώστιες να απλώνονται;

Να σου στέλνουν μηνύματα στο κινητό και να σου λένε ότι θεωρείσαι «συνεργός των τρομοκρατών» και «νόμιμος στόχος» αν δεν εγκαταλείψεις το σπίτι σου. Να βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες.

Να κατέχεις τη γη ενός ολόκληρου λαού, να τον καταδικάζεις για 75 χρόνια να ζει χωρίς πατρίδα, να σκοτώνεις δεκάδες χιλιάδες, να γκρεμίζεις και να αποκλείεις τα χωριά του και τις πόλεις του.

Εδώ μιλάμε για απαρτχάιντ , σφαγή στην κυριολεξία . Στέλνουμε όμως και το μήνυμα στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τους ρωτάμε.

Στα πόσα χιλιάδες  νεκρά παιδιά και  νεκρούς πιστεύουν ότι πια το κόστος είναι μεγάλο για το Ισραήλ; Ντροπή και αίσχος . Είναι συνεργοί στην δολοφονία ενός λαού.

Καταδικάζουμε την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης , που στηρίζει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και δίνει γη και ύδωρ στα ΑμερικανοΝατοϊκά δολοφονικά στρατεύματα από άκρη σε άκρη στη χώρα μας , τη Σούδα , τώρα την Ελευσίνα κα , όπως και εδώ στο νομό μας που  οι πλημμύρες της Θεσσαλίας , έφεραν  τα Αμερικάνικα Ελικόπτερα στην Αλεξάνδρεια. Έξω οι δολοφόνοι των λαών από τη χώρα μας και τον νομό μας!

Είναι κρίσιμο να καταδικαστεί η εμπλοκή  μέχρι τα μπούνια της χώρας μας , σ’ αυτό το μακελειό. Ο λαός μας συναγωνιστές δεν τρώει κουτόχορτο. Γ’ αυτό πλημμυρίζουν οι πόλεις όλης της Ελλάδας από εργατόκοσμο , νεολαία , συνολικά το λαό που απαιτεί την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Όση καταστολή και αν ξερνάνε τα επιτελεία των κρατών που συντάσσονται μαζί με το δολοφονικό ισραηλινό κράτος , όσους τρομονόμους και αν επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν ,  οι λαοί δεν σκύβουν το κεφάλι, το δίκιο δεν πνίγεται . Τρέμουν την πάλη των λαών , των εργαζομένων , δεν μπορούν να χωνέψουν ούτε μια ανακοίνωση σωματείου όπως αυτό των starbucs στις ΗΠΑ , ακόμα και τα συνθήματα και τις σημαίες στα γήπεδα , τη στάση συνδικαλιστών όπως στη Γαλλία των μεγαλειωδών αγώνων το προηγούμενο διάστημα που διώκονται.

Έτσι φανερώνεται η υποκρισία τους , το πόσο ψεύτικες είναι οι τυμπανοκρουσίες περί δημοκρατικών δικαιωμάτων και κουραφέξαλα.

Αλλά έτσι είναι το σύστημα που για θεό του έχει τα κέρδη και μόνο. Που στην Ουκρανία , τώρα στη Παλαιστίνη , και σε διάφορα μέρη του Κόσμου αιματοκυλίζει τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ενέργειας , για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων , την ίδια ώρα που οι λαοί σφάζονται.

Αυτά τα συμφέροντα ασπάζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στις ΕλληνοΙσραηλινές  στρατηγικές όπως τις λένε συμφωνίες για να πλουτίζουν και οι δικοί μας μεγαλοκαρχαρίες. Συναγωνιστές βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης. Και η δράση μας δίπλα στα αδέλφια μας τους Παλαιστίνιους είναι καθοριστική.

Γ’ αυτό τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωση των εργατών , των συνδικάτων , να δημιουργηθούν νέα. Γιατί εκτός από τον κίνδυνο και τη φωτιά του Ιμπεριαλιστικού πολέμου ελοχεύει και ο κίνδυνος της φτώχειας , της εκτίναξης των τιμών σε ενέργεια , τρόφιμα κα που ήδη βρίσκονται στον ουρανό.

Δεν θα επιτρέψουμε να πεινάσει , να κρυώσει  ο λαός μας για τα κέρδη τους. Γ’ αυτό χρειάζεται να υψωθεί χωρίς καθυστερήσεις η σημαία της Αλληλεγγύης των εργατών , των λαών και γ’ αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 6 στη Πλατεία της Νάουσας , όπου και από εκεί θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Συναγωνιστές, μόνο η πάλη των εργαζομένων και των λαών θα κινήσει το τροχό της ιστορίας προς τα μπροστά, θα υπερασπίσει τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους αδελφούς μας . Ας την φουντώσουμε λοιπόν χωρίς καθυστερήσεις απαιτώντας:

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

banner-article

Ροη ειδήσεων