Βέροια Κόσμος Ρεπορτάζ

Από τη Βέροια: Μήνυμα συμπαράστασης για λευτεριά στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό

Συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βέροια, στην Πλατεία Ελιάς, με διοργανωτές την ΕΛΜΕ Ημαθίας, το Ν.Τ. Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ  και το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας.

Οι ομιλητές, Πούλος Χρήστος από την ΕΛΜΕ,  Παναγιώτης Χατζησάββας από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου κατήγγειλαν την σε εξέλιξη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από τη μεριά του κράτους του Ισραήλ με τους καθημερινούς βομβαρδισμούς εδώ και είκοσι μέρες στη Λωρίδα της Γάζας.
Μέχρι στιγμής οι βομβαρδισμοί έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 7.000 Παλαιστινίων, μεταξύ αυτών 2500 περίπου παιδιών.

Εκτός αυτών έχουν καταστρέψει έναν τεράστιο αριθμό σπιτιών, έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία, εκκλησίες, μέρη όπου προσπαθούσαν να βρουν άσυλο, με την ελπίδα ότι αυτά δεν θα βομβαρδιστούν, μάταια όμως.
Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ανελέητοι κόβοντας ταυτόχρονα  κάθε δίοδο ανεφοδιασμού με τη στήριξη των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και της ελληνικής κυβέρνησης, στερώντας τους από αγαθά που έχουν σχέση με την επιβίωσή τους.

Κάθε δεκαπέντε λεπτά σκοτώνουν ένα παιδί. Η συνολική ισχύς των βομβών που έχουν ρίξει οι Ισραηλίτες στη Γάζα,  είναι  περίπου το ¼ της ισχύος της ατομικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικάνοι σε Ναγκασάκι και Χιροσίμα.

Οι ομιλητές στάθηκαν και στα αναπόφευκτα δεινά του λαού του Ισραήλ εξαιτίας αυτού του πολέμου, ο οποίος δεν άρχισε, όπως τόνισαν, στις 7 Οκτωβρίου, αλλά εδώ και δεκαετίες.

Σωστή πλευρά της ιστορίας είναι το να είσαι δίπλα στον αγωνιζόμενο για λευτεριά Παλαιστινιακό λαό, δίπλα σ΄ αυτούς που αγωνίζονται για να αποκτήσουν την ελευθερία τους και το δικό τους κράτος σε εδάφη που τους ανήκουν και κατέλαβαν με τη βία οι Ισραηλινοί.

Απαίτησαν επίσης την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτόν τον πόλεμο, να σταματήσει η στήριξη στο κράτος που δολοφονεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Βέροιας, με συνθήματα κατά του πολέμου και ενός ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο