Αλεξάνδρεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Κινηματόδρασις: Πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας “Πίσω από τις Θημωνιές”

Ένα γεμάτο κινηματογραφικό διήμερο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο χώρο της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ το Σαββατοκύριακο.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου η οποία αποτελεί και την επίσημη Ελληνική υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ διεθνούς ταινίας συγκλόνισε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τις δυο ημέρες των προβολών.

Η ταινία η οποία προβλήθηκε σε συνεργασία με το ΔιεθνέςΦεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας αποτελεί ακόμα μια επιτυχημένη ελληνική συμπαραγωγή επιβεβαιώνοντας πως τα τελευταία χρόνια το ελληνικό σινεμά βιώνει μια άνθιση υιοθετώντας μια σύγχρονη ματιά πάνω σε συναισθηματικά και πολιτικά ζητήματα και όλα αυτά με ανθρωποκεντρικούς όρους.

Μετά το πέρας των προβολών οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν , να προβληματιστούν αλλά και να διασκεδάσουν στον φιλόξενο χώρο της λέσχης.

Οι προβολές της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας συνεχίζονται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 20:00 με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Κατίνες μου» της Βίλμας Μενίκη.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, που έδρασε την περίοδο 1985-1995. Φεμινιστικό περιοδικό, γραμμή SOS για κακοποιημένες γυναίκες, φεστιβάλ γυναικών, πορείες και εκδηλώσεις. Τι λένε κάποιες από τις γυναίκες της ομάδας για το τότε και το τώρα; Πώς έδρασε στον δημόσιο χώρο; Πώς μας άλλαξε;

Θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλη της ομάδας.

Είσοδος/οικονομική ενίσχυση 3 ευρώ.

Σας περιμένουμε!!

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ

https://www.facebook.com/Kinimatodrasis

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο