Κόσμος

Ερντογάν: Να σταματήσει η βαρβαρότητα στη Γάζα / αν όχι θα το κάνουμε εμείς

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν καταδίκασε την Τετάρτη τους δράστες της θανατηφόρας επίθεσης σε νοσοκομείο της Γάζας, κάνοντας λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονία κατά των ανθρώπων της Γάζας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο δεν ενέκρινε ένα ψήφισμα για διακοπή των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή ώστε να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έχει καταστεί ακόμη πιο αναποτελεσματικό, για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες του», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η σφαγή στη Γάζα μεταφέρθηκε σε άλλη διάσταση με τη χθεσινή αποτρόπαια επίθεση στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι προσπάθειές μας να επιφέρουμε ηρεμία διαταράσσονται από βήματα όπως η αποστολή αεροπλανοφόρων στην περιοχή, η διακοπή της βοήθειας, η μαζική τιμωρία των αμάχων».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε μάλιστα να παρέμβει στην αραβο-ισραηλινή σύγκρουση λέγοντας:

«Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Αν όχι, θα το κάνουμε εμείς», είπε ο Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο σήμερα σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με το οποίο ζητείτο να γίνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν χαιρέτισε παράλληλα τη συνάντηση του OIC (Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας) καθώς, όπως είπε, «επιδεικνύει την αποφασιστικότητα του ισλαμικού κόσμου ενάντια στην αυξανόμενη καταπίεση του Ισραήλ».

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο