Νάουσα Τοπικά

Νάουσα -“Λαϊκή Συσπείρωση” / Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

“Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν”

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε την Τρίτη η “Λαϊκή Συσπείρωση”, στην κεντρική πλατεία Καρατάσιου. Σε ένα πολυπληθές κοινό, κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σωτήρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, Σάκης Τσίτσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, «για να καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική η οποία εφαρμόζεται από διαδοχικές κυβερνήσεις, με τη στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και άλλων δυνάμεων, και αφήνει το λαό απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές, τη βιομηχανική ρύπανση», όπως είπε, «που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας και οδηγεί σε εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών!».

«Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας για το λαό και αύξηση της για το κεφάλαιο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως είναι αυτές της Περιφέρειας αρκετές εκ των οποίων είναι υποστελεχωμένες», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αντιπλημμυρική προστασία στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και την απαραίτητη χρηματοδότηση για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
  • Αντισεισμική θωράκιση με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και αναβάθμιση του επιπέδου αντισεισμικής ασφάλειας όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων αλλά και των υποδομών υγείας, των κτιρίων των πανεπιστημίων.
  • Αντιπυρική προστασία, προσλήψεις και χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών, της πυροσβεστικής, αναβάθμιση του επιπέδου πυροπροστασίας και οικολογική αναβάθμιση του Σέιχ Σου όλων των δασικών οικοσυστημάτων.
  • Ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας με προσωπικό και μέσα.

Αποτελεσματικά σχέδια με προετοιμασία και εκπαίδευση πληθυσμού όχι “σχέδια επι χάρτου”.

  • Μέτρα και ένταση των ελέγχων για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

Ταυτόχρονα να μην χρυσοπληρώσουμε μέσω αυξημένων δημοτικών τελών τη λειτουργία των νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων που ανήκουν σε ιδιώτες.

  • Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων.
  • Ολοκλήρωση όλων των περιφερειακών συνδέσεων, σύγχρονη ασφαλή και γρήγορη σιδηροδρομική σύνδεση όλων των περιφερειακών ενώσεων με τη Θεσ/νίκη. Αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, κάνοντας ειδική αναφορά στη σύνδεση της Νάουσας με την Εγνατία οδό.
  • Ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, με σταθερή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω του ΕΣΠΑ.

 

«Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, οργανωμένη διεκδίκηση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού! Για να είναι αυτή τη φορά κερδισμένη η επόμενη τετραετία για το λαό της περιοχής μας χρειάζεται αυτές τις λίγες κρίσιμες μέρες, να εκφραστεί πιο θαρρετά, πιο αποφασιστικά και στην Κεντρική Μακεδονία το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδείχθηκε στις κάλπες του Μάη και του Ιούνη με την ψήφο στο ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Αναφερόμενος στην διοίκηση Τζιτζικώστα αλλά και στις παρατάξεις των άλλων κομμάτων, είπε ότι είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία στην περιοχή μας:

-Στηρίζουν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους και προωθούν την εξειδίκευση της στο περιφερειακό επίπεδο. Έχουν συνυπογράψει μνημόνια, αντιλαϊκούς νόμους, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Περιφέρειας και των Δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και όλων των έργων σε εργολάβους.

-Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων και ως γενικές προϋποθέσεις την ένταση της εκμετάλλευσης και τη φοροληστεία για τους πολλούς. Τη βαφτίζουν πράσινη αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το περιβάλλον.

-Υπηρετούν πιστά την πολιτική “κόστους – οφέλους” για τους

επιχειρηματικού ομίλους που οδηγεί στην έλλειψη σημαντικών έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας, στην παράδοση “φιλέτων γης” στα μεγάλα συμφέροντα.

-Στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του λιμανιού της, σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και άρα σε μαγνήτη κινδύνων για το λαό της περιοχής.

«Με ισχυρό ΚΚΕ και πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση μπορούμε να πάμε αλλιώς! Να μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι μπορεί να απογειωθεί η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία μεταποίησης, άλλοι δυναμικοί κλάδοι στους οποίους υπάρχει παραγωγική υποδομή στην περιφέρεια. Έτσι μπορεί να απογειωθεί η βασική και συνδυασμένη έρευνα, η καινοτομία, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνικής παραγωγής και όχι με τις εφήμερες ανάγκες της αγοράς. Έτσι μπορούν να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας οι κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας, αθλητισμού και πολιτισμού. Να κατασκευάζονται έργα υποδομής γρήγορα και φθηνά, να προστατεύεται ολοκληρωμένα η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.

Έτσι μπορούν να βρουν σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες, με αξιοπρεπές εισόδημα και διασφαλισμένο ελεύθερο χρόνο και μάλιστα έχοντας στην ευθύνη τους το σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο της παραγωγής», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Ο Σάκης Τσίτσης τόνισε ότι “όμορφη πόλη” δεν μπορεί να είναι μια πόλη με άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους και αγρότες, νέους που φεύγουν στοεξωτερικό, μαγαζάτορες σε διαρκή κρίση και κάλεσε το λαό της Νάουσας να ψηφίσει “Λαϊκή Συσπείρωση” ώστε να διεκδικήσει ανάπτυξη προς όφελος του λαού, σχολεία χωρίς προβλήματα θέρμανσης και καθαριότητας, περισσότερες παιδικές χαρές, περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έργα στις γειτονιές και όχι “έργα βιτρίνας”, έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας