Συν & Πλην Σχόλια

Σημεία των καιρών…

Πολλά τα τραγικά των τελευταίων μηνών, πολλά και τα μη κατανοητά.

Δάση κάηκαν, χωριά και πόλεις πνίγηκαν στο νερό και τη λάσπη, άνθρωποι χάθηκαν από τη φωτιά ή το νερό, αστέρες έλαμψαν στο πολιτικό στερέωμα και εξέπληξαν!

Και έπεται συνέχεια…

Ένα ολόκληρο στάδιο, το καμάρι των Ολυμπιακών αγώνων, όχι απλά δεν τηρούσε τους κανόνες στατικής επάρκειας ούτε στο ελάχιστο, όχι απλά δεν μας ανήκει πια, ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα χρειαστεί, όπως φαίνεται από τη σχετική μελέτη, πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθεί. Ποσό που θα πληρώσει όχι το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο πια ανήκει, αλλά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Το γιατί σαν μικρομέγαλοι διαθέσαμε τότε, για να γίνουν οι Ολυμπιακοί, αυτά τα υπέρογκα ποσά που μας γονάτισαν, και από τα οποία ωφελήθηκαν τα μάλα οι λίγοι, δεν αξίζει πια να συζητηθεί. Το να βάζεις, όμως, 60.000 κόσμο και παραπάνω σήμερα σ’ ένα στάδιο και να κινδυνεύουν ανυποψίαστοι, ενώ μπορεί το στέγαστρο να πέσει στα κεφάλια τους, γιατί ήξερες ότι πρέπει να συντηρηθεί και δεν το έκανες, αυτό ξεπερνά  κάθε φαντασία!

Και ενώ τα τρένα μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν μετά τις πλημμύρες, και  ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινείται οδικώς, χάνοντας την επαφή του με το μέσον, που ήταν για χρόνια το καλύτερο μεταφορικό και το φθηνότερο, έρχονται κι άλλα περίεργα να συμπληρώσουν το παζλ μιας χώρας, που κάθε τόσο εκπλήσσει με τα όσα συμβαίνουν.

Ο Δήμαρχος του Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος εδώ και δέκα χρόνια στην πόλη του, ξαναζητά την ψήφο των πολιτών με προεκλογικό σποτ, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι αν κάνουν διαφορετικά και δεν τον ξαναψηφίσουν θα οδηγηθούν στη μιζέρια!

Σ’ αυτά τα δέκα χρόνια έκανε αυτά που θα προστάτευαν την πόλη και τους πολίτες της; Και ποια μεγαλύτερη μιζέρια μπορεί να αντιμετωπίσει ο κόσμος απ’ αυτήν που ήδη βιώνει; Φαίνεται πως υπάρχουν και χειρότερα!

Και  το κάνει ο Αχιλλέας Μπέος, ξαναζητά την ψήφο  απτόητος, ενώ η πόλη δεν έχει συνέλθει ακόμα, κι ενώ έχει χαστουκίσει δημόσια έναν πολίτη, που διαμαρτυρήθηκε για όσα συνέβησαν κι ενώ έναν άλλον τον κατάβρεξε θυμωμένος με τη μάνικα!!

Πόσο μπορεί να περισσεύει στη χώρα μας ο τσαμπουκάς, η ασυνέπεια και η αλαζονεία; Να περισσεύει η προχειρότητα και η ασυνέπεια λόγων και έργων;

Τελικά, σε τι χώρα ζούμε; Τι μας συμβαίνει;

far

………………..

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο