Βέροια Πολιτική Ρεπορτάζ

Σωτήρης Αβραμόπουλος από τη Βέροια: Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” αποτελεί καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι κόστος για τη νυν Περιφερειακή Αρχή

Την κεντρική προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε χθες στη Βέροια η Λαϊκή Συσπείρωση. Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Τσαναξίδης  και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παναγιώτης Χατζησάββας.

Ο κεντρικός ομιλητής στάθηκε μεταξύ άλλων στα έργα υποδομής, στα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία για τους κυβερνώντες δεν είναι πρώτη προτεραιότητα γ’ι αυτό και οι μεγάλες καταστροφές των τελευταίων ημερών και, όπως είπε, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ κατευθύνονται κυρίως στη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιακή ολοκλήρωση σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ειδικά για την Ημαθία, είπε ότι δεν εντάχθηκε σε κανένα αντιπλημμυρικό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ.

Για τις ανεμογεννήτριες που εγκαθιστούν στο Βέρμιο τόνισε ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι  μ’ αυτήν σύμβουλοι αγωνίστηκαν ενάντια στην άναρχη και χωρίς κανέναν έλεγχο εγκατάστασή τους, ενάντια στην καταστροφή του Βερμίου.   

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αποκάλυψε με συγκεκριμένα στοιχεία τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης και ευρωπαϊκών κονδυλίων, από τα οποία ωφελούνται υποτίθεται όλοι, από το περιφερειακό ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται ο εκάστοτε περιφερειάρχης χωρίς καν ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου. «Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «ναι ή όχι στην ανάπτυξη» αλλά «ανάπτυξη για ποιον», για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες επιχειρήσεις ή για το λαό;», τόνισε.

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή ανέφερε ότι “έχει καταντήσει ένα πολιτικό αφήγημα πίσω από το οποίο κρύβονται όλοι τους για να δικαιολογήσουν κάθε καταστροφή.”

Η Περιφερειακή Αρχή, είπε, έχει την ίδια πολιτική αφετηρία, αντίληψη και ιεραρχήσεις με αυτήν της Θεσσαλίας, τα έργα που ήδη έχουν γίνει είναι αποσπασματικά και πρέπει τώρα να διεκδικήσει χρηματοδότηση. Έχει μεγάλη ευθύνη, όπως η κυβέρνηση και τα υπουργεία για την κοινή πολιτική τους αντίληψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι κόστος.

Για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών κλείνοντας, τόνισε:

«Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” αποτελεί ψήφο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, ψήφο ενίσχυσης της διεκδίκησης για όλα τα έργα, τα οποία λείπουν σε όλη την Περιφέρεια και ειδικά στην Ημαθία,  αλλά και ψήφο που στηρίζει έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης όπου θα μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Δεν εμφανιζόμαστε ως τοπικοί σωτήρες, αλλά μπορούμε να έχουμε πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις με μια “Λαϊκή Συσπείρωση” πολύ πιο δυναμική, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή».

Προηγουμένως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Παναγιώτης Χατζησάββας στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε:

“Θα ήθελα να απευθύνω ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης, στήριξης και ψήφου σε κάθε δημότη και δημότισσα, σε όλους εκείνους που βλέπουν τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και οι ανάγκες τους να ποδοπατιούνται από όλους αυτούς που βάζουν τις ζωές μας και τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι, στη λογική κόστους – οφέλους, που τόσο ακριβά την πλήρωσε και την πληρώνει ο λαός μας.

Σε όλους αυτούς, όπως ο κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Κορωνάς και ο κ. Παλουκίδης, που προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα, που ήταν όλοι μαζί συνοδοιπόροι στον ίδιο συνδυασμό του κ. Βοργιαζίδη σε έμμισθες μάλιστα θέσεις, όλοι αυτοί που από κοινού ψήφισαν τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανταποδοτικότητα, τη λογική του «πλήρωνε για να έχεις», όλοι αυτοί που σε τελική ανάλυση αντιλαμβάνονται την τοπική διοίκηση ως τον ιμάντα μεταφοράς κι εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων” εμείς αντιπαραθέτουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού μας.

Για να κλείσει τον χαιρετισμό του λέγοντας πως, “Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση, για να είναι ακόμη πιο δυνατός ο λαός μας!” (ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας, που είναι:

Γαλατσίδας Χρήστος, συνταξιούχος Δημοσίου.

Κατερίνα Μπόσκου, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας.

Κολιούκος Δημήτριος (Θοδωρής), τεχνολόγος γεωπόνος, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος στο ΔΣ του Συνδικάτου γάλακτος-τροφίμων και ποτών Ημαθίας-Πέλλας.

Παπαδοπούλου Μαίρη, λογίστρια, μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοροτεχνικών Ημαθίας.

Παπαδοπούλου Μαριάννα, ιδιωτική υπάλληλος. Πρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας “Γιώργος Βουτυράς”.

Τσιουλάκος Δημήτριος (Τάκης), βιοπαλαιστής αγρότης. Πρόεδρος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας”.

Τσαναξίδης Γιάννης, οικονομολόγος. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τσουκαλάς Θωμάς, γιατρός-χειρουργός.

banner-article

Ροη ειδήσεων