Βέροια Εργασιακά Ρεπορτάζ Τοπικά

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ημαθίας: «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά / Τρέμουν τους αγώνες μας, γι αυτό ποινικοποιούν την απεργία» 

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο έκτρωμα που προωθεί στη Βουλή η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας.

Συμμετείχαν το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, καθώς και το Σωματείο ΕΚΑΒ Ημαθίας και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών   Ημαθίας.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απεύθυνε η Μίνα Λιμνίδου,  ο εκπρόσωπος του Σωματείου «Βαρβαρέσσου» της Νάουσα, ο Χρήστος Μπαχαρίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ Ημαθίας Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος.

Στην ομιλία του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας ο Νίκος Νατζμέ στάθηκε σε σημεία του νομοσχεδίου, όπως η νομιμοποίηση  της «παράλληλης απασχόλησης» με δουλειά από ήλιο σε ήλιο, κάνοντας τους εργαζόμενους «μπαλάκι» στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών με 13 ώρες δουλειάς!

Την επέκταση της «ευελιξίας», σύμφωνα με ευρωενωσιακές οδηγίες, ώστε να έχουν οι εργοδότες διαθέσιμους τους εργαζόμενους 24 ώρες το 24ωρο! Φέρνει από την πίσω πόρτα την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο κλάδο των τροφίμων!

Επίσης καταδίκασε την απάτη που γίνεται για την επαναφορά τάχα των τριετιών που επί της ουσίας δεν ισχύουν για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Τόνισε ότι το μέτρο μπορεί να αρθεί οποιοδήποτε στιγμή με μια απλή υπουργική απόφαση.

Ο Νίκος Νατζμέ μίλησε επίσης για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς, καθώς και για την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το Εργατικό Κέντρο.

“Τρέμουν τους αγώνες μας, τη δύναμη μας , γι’ αυτό ποινικοποιούν την απεργία!”, είπε.

Για να κλείσει λέγοντας  ότι ανυποχώρητος θα είναι ο αγώνας για το δίκιο μας  και όχι τα κέρδη των λίγων. Απαιτούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με 7ωρο – 5νθήμερο- 35ωρο με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Κατάργηση των « ευέλικτων» μορφών εργασίας με διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια , την ακρίβεια , της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Άμεσα αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεσα υλοποίηση όλων των μέτρων πολιτικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

………………………

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας