Βέροια Τοπικά

Θεμελιώθηκε το Νέο Διοικητήριο της Ημαθίας στην είσοδο της πόλης

Θεμελιώθηκε χθες από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα το Νέο Διοικητήριο της Ημαθίας, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Δήμαρχοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές και ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας.

Ο αγιασμός έγινε από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος π. Γεώργιο, καθώς ο Μητροπολίτης Παντελεήμων απουσίαζε στην Αθήνα.

Το νέο κτίριο είναι των παρακάτω προδιαγραφών:

– Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.

– Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
– Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.
– Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.
– Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.
– Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.
– Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.
– Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.
– Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.
– Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
– Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.
banner-article

Ροη ειδήσεων