Κοινωνική ζωή Τοπικά

Σύλλογος Βλάχων Βέροιας: “Ευχαριστίες προς τον Γεράσιμο Καλλιγά”

Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας αισθάνεται βαθύτατη την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του προς  τoν  κ. Γεράσιμο  Καλλιγά, ιδρυτή των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Λέξις» και του Εκδοτικού Οίκου SUPER COURSE, για την εκ νέου ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά του  προς το Σύλλογό μας.

Η δωρεά- στο σύνολό της- αφορά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Γεράσιμου  Καλλιγά κατά την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου  του θείου του Νικολάου Καλλιγά με τίτλο «Η Βέροια στην κατοχή και τον εμφύλιο 1940-1949» , στη διανομή σε πέντε (5) Ευαγή Ιδρύματα και σε τρεις (3) Πολιτιστικούς Συλλόγους της Βέροιας  των εσόδων από τις πωλήσεις αυτού του  βιβλίου.

Αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε ως τώρα όσον αφορά στο Σύλλογό μας σε δύο φάσεις: η πρώτη δωρεά χιλίων ευρώ έγινε το Μάη του 2022, η δεύτερη  επίσης χιλίων ευρώ στα τέλη Αυγούστου του 2023.  Ο κ. Γ. Καλλιγάς δε μένει σε υποσχέσεις. Τις υλοποιεί προοδευτικά, ανάλογα με τις πωλήσεις  του βιβλίου που αναφέρθηκε. Επιδεικνύει συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό αναδεικνύει και το ήθος του.

Εμφορούμενος από βαθειά ενσυναίσθηση για τον πάσχοντα άνθρωπο και  συνεπής στην αγάπη του και την ευαισθησία του για την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό βοηθάει με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία τις ανάλογες Δομές και Συλλόγους και συνδράμει καθοριστικά στην υλοποίηση των δράσεων τους σε μια περίοδο που εδώ και πάνω από μια δεκαετία απουσιάζει ουσιαστικά κάθε χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Προηγήθηκε  της τελευταία γενναιόδωρης  και ευγενικής χορηγίας  προς το Σύλλογό μας  η δωρεάν εκτύπωση  και  έκδοση από  τον  Εκδοτικό Οίκο SUPER COURSE του κ. Γεράσιμου Καλλιγά ενός διπλού CD με τίτλο ‘‘Ο ερχομός’’ με πλούσιο πολυσέλιδο ένθετο το οποίο περιέχει δεκαεννιά (19) βλάχικα τραγούδια τα οποία αποδόθηκαν από εννιά (9) νεαρούς του Συλλόγου και ένα βίντεο , διάρκειας μιάμισης ώρας, που περιλαμβάνει, εκτός από τη βιντεοσκόπηση της ζωντανής ηχογράφησης, πληροφορίες για τα τραγούδια και αφηγήσεις. Και όλα αυτά ως συνέχεια της μεγάλης – παλιότερα – δωρεάς   σε επίπεδο ευεργεσίας   του κ. Γεράσιμου Καλλιγά , που καταδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την πόλη και συνέβαλε τα μέγιστα στην αγορά του Σπιτιού του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας «ες αει ευγνώμων» δεν ξεχνά!

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα για μίμηση, τιμούν τον ίδιο το δωρητή και στο πρόσωπό του τον  επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας!

 

Για  το Δ/Σ του Συλλόγου

Ο πρόεδρος                                                              Ο  γραμματέας

Κύρτσος Γιάννης                                                       Τσίρης Γιώργος

banner-article

Ροη ειδήσεων