Βέροια Εκδηλώσεις

Βέροια | Γιορτές Πόλης | “Το μπλε καφτάνι” / Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Το μπλε καφτάνι
Η εξ αναβολής προγραμματισμένη προβολή της ταινίας “Το μπλε καφτάνι” θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18.9, ώρα 7.50μ.μ. Η προβολή που είναι ελεύθερη για το κοινό με απαραίτητη όμως κάρτα εισόδου (που έχουν ήδη προμηθευτεί οι θεατές για την προγραμματισμένη προβολή στις 5.8), ξεκινά 7.50μ.μ. στην ανθισμένη ταράτσα του cine Σταρ.
Παρακαλούμε, εάν κάποιος προμηθεύτηκε εισόδου κάρτα και τελικά δεν θα παραστεί να μας ενημερώσει. Όλοι οι θεατές να βρίσκονται στο χώρο μέχρι τις 7.30μ.μ. ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσον το δυνατό περισσότεροι, πάντα σε σχέση με την χωρητικότητα του σινεμά.
Le bleu du caftan (Το μπλέ καφτάνι)
Είδος: Δραματική
Ηθοποιοί: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui, Mounia Lamkimel
Σκηνοθέτης: Maryam Touzani
Διακρίσεις : Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφοu
(FIPRESCI) στις Κάννες, Βραβείο κοινού και Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, Νύχτες Πρεμιέρας 2022.Επίσημη πρόταση Μαρόκου για το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας
Διάρκεια: 122΄
 
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Μαριάμ Τουζάνι (Adam 2019). Μια ταινία για την αγάπη ενάντια σε μια βαθιά αναχρονιστική κοινωνία. Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Youssef. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων