Ελλάδα Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel: Οι κάτοικοι του Βλοχού κοιμούνται στο οστεοφυλάκιο, δίπλα στο νεκροταφείο

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών και των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλίας, που «βούλιαξαν» από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως επισήμανε ο κοινοτάρχης Βλοχού, Γιάννης Κούκας, 212 άνθρωποι κοιμούνται σε ράντζα δίπλα από το οστεοφυλάκιο.

«Είναι η εκκλησία και κολλητά το νεκροταφείο. Εγώ κοιμάμαι και τα παιδιά, άλλο ένα παλικάρι είναι με τον πατέρα του είναι όλοι ηλικίας από 30 έως 50 ετών. Είμαστε δίπλα από το οστεοφυλάκιο. Δεν είχαμε που να πάμε είναι το μόνο σημείο γιατί ήταν λόφος είμαστε 212 άτομα αλλιώς αν μέναμε κάτω θα είχαμε πνιγεί. Κοιμόμαστε σε ράντζο. Δεν μπορώ να φύγω γιατί συντονίζω τα πράγματα. Δεν έχει φροντίσει κανείς για στέγη. Έχουν κλείσει όλα στον Παλαμά και στην Καρδίτσα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε ακόμα νερά μέσα, όλα τα νερά θα περάσουν από εμάς. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από 3 ποτάμια», επισήμανε.

«Είναι πνιγμένα πρόβατα, αγελάδες, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Στο χωριό μου δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Αν δεν είχαμε πάρει πρωτοβουλία για να εκκενώσουμε το ωριό, θα είχαμε νεκρούς. Δόθηκαν χρήματα για τα έργα από όσο ξέρω. Είχαμε ένα καμπανάκι με τον Ιανό, αλλά δεν το πήραν χαμπάρι. Έχω 4 αναχώματα, και μου ζήτησαν ποιο από τα 4 να επιλέξω. Μας έχει σώσει ο εθελοντισμός», πρόσθεσε.

«Το χωριό θα είναι μούσκεμα»

Σύμφωνα με τον κ. Κούκα, «το χωριό θα είναι μούσκεμα. Έχω αφήσει τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πάω. Χάθηκε η σεζόν για μένα. Οι εθελοντές μας φέρνουν νερά, τρόφιμα, φαγητό φέρνουν από τον Δήμο μετά την 2η μέρα».

»Την Παρασκευή ήρθαν κάποια ελικόπτερα, μόνο έτσι έχουν πρόσβαση, πήραν τον κόσμο κι τον πήγαν σε δομές στην Καρδίτσα. Οι υπόλοιποι “δεν μπορούμε να φύγουμε”, πρέπει να προσέχουμε το χωριό, τα σπίτια μας. Το πρόβλημά μου δεν είναι η Πολιτεία είναι η Περιφέρεια. Έχω τελειώσει οικονομικά. Τα σπίτια μας εμείς τα φτιάξαμε δεν τα κλέψαμε. Στον πάτο δεν θα φύγω μόνος μου, θα πάρω και τους υπεύθυνους μαζί».

«Από τύχη ζούμε και εσείς να ξέρετε από τύχη ζείτε», πρόσθεσε. »Μόνο προσωπική πρωτοβουλία, δεν ξέρω…».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας