Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Πολιτισμός Σχόλια

Αστέρης Γκέκας: “Πείτε την Αλήθεια… πόσους πήρε το νερό στον κάμπο;” / κραυγή του γνωστού εικαστικού που κατοικεί στο Βόλο

Κραυγή  του  γνωστού εικαστικού, του Αστέρη Γκέκα, που μένει στο Βόλο και γνωρίζει από κοντά το πρόβλημα, αλλά και εισπράττει τις τραγικές συνέπειες αυτής της βιβλικής καταστροφής που έπληξε το Θεσσαλικό κάμπο, μεταφέρουμε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.  “Η ανικανότητα στο Βόλο μετριέται όση είναι η λάσπη…”  Καταγγέλλει τα έργα βιτρίνας στην πόλη που κατοικεί, κάτι που είναι σύνηθες, βέβαια, για τους τοπικούς άρχοντες, και η κραυγή του εστιάζεται στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, στο προσωπικό που δεν υπάρχει και αντί γι αυτό… λαμπιόνια!  “Γιατί δεν προσλαμβάνετε τεχνικούς να βοηθήσουν την υπηρεσία ύδρευσης; Θα κοστίσει όσο ένα μέτρο από τα χρυσοφόρα λουλουδάκια του δρόμου κι όσο ένα δεματάκι χρυσά λαμπιόνια”.
Επικαλείται, τέλος, το Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον “προφήτη για την κατάντια αλλά και για την δυναμική παρέμβαση του λαού και την οργή του θεού.”
Εμείς να επισημάνουμε ότι τέτοιες φωνές – κραυγές πνευματικών ανθρώπων, όχι μόνο είναι αναγκαίες, αλλά επιβάλλονται. Φωνές που όσο γίνεται την Οργή θα τη μετατρέπουν σε Δύναμη και νότα αισιοδοξίας, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές… (Στο τέλος του κειμένου παραθέτουμε παλιότερη συνέντευξη του Αστέρη Γκέκα στη Φαρέτρα, καθώς και παρουσίαση έκθεσής του στο Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.)
far
Γράφει:

Η αλήθεια θα βγει μόνο από τις μαρτυρίες των πληγέντων

Κλείστε τα αργυρώνητα κανάλια σας.
Πού πήγαν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα, Περιφερειάρχη, με τους κολλητούς δημάρχους σου;
Γελοιοποίηση των “Άριστων”! Θα χάσει την σημασία της η λέξη. Η ανικανότητα στο Βόλο μετριέται όση είναι η λάσπη, με μειωμένο προσωπικό στην ύδρευση, με ήρωες τους υπαλλήλους της ύδρευσης, χωρίς σοβαρή ενημέρωση για το νερό. Γιατί δεν ζητάτε βοήθεια σε τεχνικούς από άλλους νόμους;
Γιατί δεν προσλαμβάνετε τεχνικούς να βοηθήσουν την υπηρεσία ύδρευσης; Θα κοστίσει όσο ένα μέτρο από τα χρυσοφόρα λουλουδάκια του δρόμου κι όσο ένα δεματάκι χρυσά λαμπιόνια .
Συστήσετε επιτροπή διάσωσης της πόλης με το Πανεπιστήμιο, αμφισβητείστε τους ανίκανο – ανεύθυνο-  υπεύθυνους σας!
Ποιος θα συμμαζέψει τα πράγματα; Χωρίς κινητοποιήσεις η πόλη δεν έχει καμία αισιοδοξία πραγματική. Και πρώτη η κινητοποίηση – βοήθεια από το Πανεπιστήμιό μας, που του αρμόζει σεβασμός από κάθε εφήμερο δημαρχίσκο και εποχιακό δημοτικό Άρχοντα όλης της Θεσσαλίας.
Η αισιοδοξία με Ευχολόγια είναι άχρηστη και επικίνδυνη, όταν χρησιμοποιείται να εμποδίσει την κριτική!
Κάντε επιτροπή διάσωσης με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μην αφήνεται άχρηστο κι αυτό το αναγκαίο εργαλείο, όπως δεν καλέσατε τον στρατό από την πρώτη μέρα, παρά το ότι όλοι γνωρίζατε από τρεις μέρες νωρίτερα πως έρχεται το κακό .
Ζητήστε βοήθεια τεχνική από άλλους νόμους χτες…..
Παραδώσετε την διαχείριση της κρίσης σε επιτροπή διάσωσης με το πανεπιστήμιο ……..
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προφήτης για την κατάντια αλλά και για την δυναμική παρέμβαση του λαού και την οργή του θεού.
Δεν είναι αισιοδοξία, είναι δωρεά να απομακρυνθείτε από τον πολιτικό χάρτη ως να ξεχαστεί το κακό .
Το όνομα σας είναι συνδεδεμένο με την καταστροφή, τη φωτιά, την πλημμύρα. Το μέγεθος της θεομηνίας δεν είναι δικαιολογία για την απραξία, τη μη πρόβλεψη και εξαφάνιση των κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα.
Και τώρα ποιος θα διαχειριστεί στη Θεσσαλία την κρίση; Η ΤΕΡΝΑ, όπως και την προηγούμενη φορά; Τη διάθεση των κονδυλίων η ίδια παρέα;
Την απάντηση την απαιτεί όλη η Θεσσαλία.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Υ.Γ στα παιδιά του fb …μην κόψετε την ανάρτηση κραυγή γιατί δεν είναι μόνο δίκη μου είναι όλης της Θεσσαλίας.
==============================
Πειτε την Αλήθεια ..πόσους πήρε το νερό στον κάμπο;
Η αλήθεια θα βγει μόνο από τις μαρτυρίας των πληγέντων
Κλείστε τα αργυρωνυτα κανάλια σας
Που πήγαν τα χρήματα για τα αντιπλυμηρικα έργα Περιφεριάρχη με τους κολλητούς δημάρχους σου ;

Γελοιοποίηση των Άριστων ,θα χάσει την σημασία της η λέξη …

Δείτε περισσότερα
Συνέντευξη στη Δήμητρα Σμυρνή
———————–
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας