Βέροια Εργασιακά Τοπικά

Συλλαλητήριο Συνδικάτων στη ΔΕΘ / Γ. Μελιόπουλος: Δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική που οδηγεί σε ανείπωτες τραγωδίες  

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Μιλώντας στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη ΔΕΘ, ο Γιώργος Μελιόπουλος, εκ μέρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) σημείωσε: «Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με όλους εσάς σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουμε μια ακόμα απάντηση στην αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική που οδηγεί σε ανείπωτες τραγωδίες όπως αυτή στον κάμπο της Θεσσαλίας και στον Έβρο, λίγους μήνες πριν στα Τέμπη, λίγα χρόνια πριν στο Μάτι και στη Μάνδρα, στην Αττική, παλιότερα στην Ηλεία. (…)

Οι Πυροσβέστες, για άλλη μια χρονιά δίνουμε τη μάχη κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, με μία σειρά σοβαρών εργασιακών ζητημάτων να παραμένουν άλυτα, όπως η μισθολογική στασιμότητα, η απλήρωτη υπερεργασία, οι συνεχόμενες μεταθέσεις και μετακινήσεις, η εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων συμβασιούχων, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό. (…)

Σε αυτές τις απαράδεκτες και αντίξοες συνθήκες, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής – δασοκτόνας πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων, δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες, εξουθενωμένοι από τις ατέλειωτες βάρδιες λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, με υπερεργασία, στέρηση ρεπό και αδειών. Με συνεχόμενα 24ωρα στα μέτωπα των πυρκαγιών και των πλημμυρών, ατελείωτες ώρες οδήγησης για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Με μοναδική μέριμνα πολλές φορές το μοίρασμα μιας ελάχιστης ποσότητας νερού και ενός μικρού γεύματος». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο