Εργασία Νάουσα

Η ”Λαϊκή Συσπείρωση” Νάουσας για την πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία  

Στο δήμο Νάουσας προσλήφθηκαν 38 καθαρίστριες για τα σχολεία (20 με πλήρη απασχόληση και 18 με μερική). Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, όπως και τα μόρια που το κάθε κριτήριο λαμβάνει, δεν τα θέτει ο δήμος με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η καθαριότητα των σχολείων όμως δεν εξασφαλίζεται με 3ωρα-4ωρα. Στην Πάτρα, όπου ο δήμαρχος είναι κομμουνιστής, προσλήφθηκαν 180 καθαρίστριες με πλήρη απασχόληση, καλύπτοντας από το ταμείο του δήμου τη διαφορά από την υποχρηματοδότηση του κράτους, ενώ παράλληλα δεν σταματά ούτε λεπτό να διεκδικεί τα οφειλόμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η διαφορά.

Η σημερινή δημοτική αρχή στη Νάουσα -όπως και οι προηγούμενες- συμφωνεί και υλοποιεί την πολιτική της μειωμένης χρηματοδότησης όλων των κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζει τα παιδιά και την καθαριότητα στα σχολεία σαν κόστος. Συμφωνεί και υλοποιεί την πολιτική που θέλει παγωμένα σχολεία, ασυντήρητους λέβητες, σχολεία χωρίς τον απαιτούμενο προσεισμικό έλεγχο κλπ.

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο Νάουσας έφεραν αυτό το ζήτημα σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου, όπως και διαχρονικά πάλεψαν μέσα και έξω κυρίως από τις αίθουσες συνεδριάσεων, μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, για την πλήρη απασχόληση και τα δικαιώματά τους (μέτρα προστασίας, κάλυψη μετακινήσεων κλπ.).

Γιατί για μας προέχουν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι.

Νάουσα, 5 Σεπτέμβρη 2023

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας