Βέροια Εργασιακά Νάουσα Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς»: Ούτε μια ώρα αναμονή / Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, Σάββατο 9 Σεπτέμβρη

Φωτογραφία αρχείου

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας- Πέλλας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας- Πέλλας

Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα! 

Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Καλούμε τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους

Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, στις 17:30, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Αναχώρηση λεωφορείου στις 3:30μμ από τη Πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια και στις 16:00 από το Ξενοδοχείο ΜΑΝΘΟΣ στην Αλεξάνδρεια  

Να μπούμε μπροστά, μαχητικά, για να υπερασπιστούμε τα δίκια μας, για να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

  • Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη με ότι αυτό σημαίνει για τους εποχικούς εργαζόμενους στα κομποστάδικα και τα διαλογητήρια που κολλάνε λίγα ένσημα το χρόνο!
  • Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 16 ώρες τη μέρα, και μάλιστα προμοτάροντας το σαν ελευθερία για τους εργάτες!
  • Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!
  • Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης, χωρίς να ξέρεις πόσο ή αν θα πληρωθείς κάθε μήνα!
  • Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, μια ζωή  λάστιχο για τους εργαζόμενους!
  • Και προφανώς, συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας. Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους  ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Να ποιο είναι το Ευρωπαϊκό «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, το οποίο εξυμνεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Με την ανακοίνωση της, που είναι μνημείο αθλιότητας, καλλιεργεί των εφησυχασμό και κάνει πως δεν ξέρει το περιεχόμενο, όπως έκαναν και με το νόμο Χατζηδάκη, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που ο ίδιος διαρρέει.

Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, «δικαιώματα» και εκσυγχρονισμούς»

  • Δικαίωμα δεν είναι να σακατεύεσαι για το κέρδος του εργοδότη, αλλά να δουλεύεις λιγότερες ώρες, με αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Δικαίωμα δεν είναι η απεργοσπασία, αλλά η δυνατότητα να παλέψεις οργανωμένα για να βελτιώσεις τους όρους δουλειάς.
  • Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει και να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Το αληθινά σύγχρονο, στη σημερινή εποχή, που οι παραγωγικές δυνατότητες και η επιστήμη κάνουν άλματα, είναι να μειωθεί ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο δουλειάς, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα:

  • Κανείς να μην αποδεχτεί την δουλειά 16 ώρες την ημέρα.
  • Κανείς να μην αποδεχθεί τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο.
  • Κανείς να μην αποδεχθεί την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση

Μπροστά στα κέρδη τους εμείς απαντάμε οι ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

  • Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετράνε και το τελευταίο ευρώ για το σούπερ μάρκετ και για άλλα είδη πρώτης ανάγκης, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε μεταποίηση και εμπόριο καταγράφουν καθαρά κέρδη πάνω από 6,5 δισ. ευρώ.
  • Δεν έχουμε ασθενοφόρα και  πεθαίνουμε  στις καρότσες των αγροτικών, οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας να είναι τεράστιες, τη στιγμή που  τα περιθώρια κέρδους των ιδιωτικών υπηρεσιών Υγείας αυξήθηκαν κατά 18,8% και των φαρμακοβιομηχάνων κατά 10,3%.
  • Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα καθαρά έσοδα των τραπεζών από τόκους αυξήθηκαν κατά περίπου 40%, και τα καθαρά κέρδη τους, που μόνο το πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τα 2,2 δισ. Ευρώ την ίδια ώρα που  τα χρεωμένα νοικοκυριά πληρώνουν δυο και τρεις δόσεις παραπάνω και τον χρόνο για τα στεγαστικά τους δάνεια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πογκρόμ πλειστηριασμών σε λαϊκά σπίτια και στο νομό μας  που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

 Όλοι στα σωματεία μας!          Όλοι στον αγώνα!         Να σημάνει συναγερμός!

  • Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν μια νέα κόλαση για τις ζωές μας. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό και φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.

Η δύναμη του λαού αν αποφασίσει να παλέψει είναι ανεξάντλητη!

Έχουμε μεγάλη πείρα, με αυτή θα πρέπει να μπούμε μπροστά για να επιβάλλουμε κατακτήσεις και δικαιώματα!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας