Ελλάδα Θέματα Παιδείας

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης: Για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προαύλιο σχολικού συγκροτήματος στην Τούμπα  

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προαύλιο ενός από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Τούμπας στην οδό Κλεάνθους (2ο, 4ο Γυμνάσιο, 20ο Λύκειο) λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποδεικνύει τις συνέπειες της πολιτικής που εκχωρεί την κάλυψη σημαντικών λαϊκών αναγκών σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα τα έργα «ενεργειακής αναβάθμισης» στα συγκεκριμένα σχολεία εγκριθεί από το 2013(!), με διοίκηση Μπουτάρη και υπογραφή μάλιστα του κ. Ζέρβα ως αντιδημάρχου. Τα έργα αυτά ενώ έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί από το 2022, βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη με πιθανή τελική(;) ημερομηνία παράδοσης τον Φεβρουάριο 2024. Ο προαύλιος χώρος έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο 5 μόνο μέρες πριν υποδεχτεί εκατοντάδες μαθητών. Η κατάσταση που βιώνουν γονείς και μαθητές τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ενώ έχει αναγκάσει πολλούς γονείς να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους.

Σε ένα σχολείο ήδη εξοντωτικό, από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, σε σχολεία ήδη επιβαρυμένα από την υποχρηματοδότηση, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τα παιδιά μας στο συγκεκριμένο συγκρότημα είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να τίθεται η σωματική ακεραιότητα των μαθητών σε κίνδυνο, να μην εξασφαλίζεται προαύλιος χώρος για τους μαθητές.

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: διοίκηση Ζέρβα, εργολάβοι και ιδιώτες, αλλά και όλες οι παρατάξεις που στηρίζουν έμπρακτα τις ΣΔΙΤ και τους ιδιώτες μέσα στο Δήμο. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες με μπαλώματα και αποσπασματικά κονδύλια, χωρίς συνολικό σχεδιασμό και διεκδίκηση χρηματοδότησης έχει χρεοκοπήσει.

Οι γονείς και οι μαθητές της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας:

  • Άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων μέσα στις επόμενες ημέρες.
  • Απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων υλικών και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των παιδιών.
  • Συνολική μελέτη για το σχολείο, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς το σχολείο είναι χτισμένο πάνω σε ρέμα.

banner-article

Ροη ειδήσεων