Οικονομία Πολιτική Τοπικά

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργου Μπίκα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην καθιερωμένη σύσκεψη εργασίας με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Υπουργών της Κυβέρνησης, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργος Μπίκας μαζί με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Μακεδονίας ενόψει της 87ης ΔΕΘ που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), την Τρίτη 30 Αυγούστου 2023, πέρα από τα γενικά θέματα που απασχολούν το επιχειρείν (οικονομικά, τραπεζικά, ενεργειακά και αναπτυξιακά), ο κ.Μπίκας είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον πρωθυπουργό επίκαιρα προβλήματα της Ημαθίας, αλλά και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στρατηγικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα εξής:

  1. Επίλυση του θέματος έλλειψης εργατών γης κατά τις περιόδους συγκομιδής και διευκόλυνση των διαδικασιών ως προς τις δυνατότητες διμερών συμφωνιών αποδοχής εργατών από τρίτες χώρες.
  2. Δημιουργία κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου στην Ημαθία με έμφαση στα αγροτικά προϊόντα, ιδιαιτέρως σε θέματα υποτιμολόγισης.
  3. Συμμετοχή – μέσω χρηματοδοτούμενων εργαλείων – σε διεθνή προγράμματα ανάδειξης της Ημαθίας ως τουριστικού προορισμού, μετά και την ολοκλήρωση του Μουσείου των Αιγών, σε συνεργασία του Επιμελητηρίου με τους Ο.Τ.Α. και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
  4. Προ τριών μηνών εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης έργο εμβληματικού χαρακτήρα ύψους 25.000.000 με φορέα υλοποίησης αναπτυξιακή εταιρία στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο, η Περιφέρεια και ο Δήμος Βέροιας, όπου σε ακίνητό τους (σε 60.0000 τ.μ. αυτού) θα δημιουργηθεί πρότυπο καινοτόμο Περιφερειακό κέντρο της ΑΑΔΕ συμπεριλαμβανομένων πλήθους οργάνων της καθώς και αποθηκευτικών και ελεγκτικών χώρων με προσθήκες συναφών επαγγελματικών χώρων. Ως συνέχεια, σχεδιάζεται προς ένταξη έργο ολοκληρωμένης πρότυπης σχολής τουριστικών επαγγελμάτων υψηλών υπηρεσιών με εγκαταστάσεις διδαχής, διαμονής, χώρων δημιουργίας και έκθεσης, hub και συνεδριακούς χώρους, στα πρότυπα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και σε επίπεδα του πασίγνωστού εξειδικευμένου πανεπιστημίου Bocconi.

Επιπλέον της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας είχε σειρά επαφών με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο και τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας