Βιβλίο Πολιτισμός

Νέο βιβλίο: «Η Έδεσσα της πολυχρωμίας» / κείμενα, φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Κατερίνα Αντωνοπούλου

«Η Έδεσσα της πολυχρωμίας»

Το νέο βιβλίο του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Κείμενα, φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Κατερίνα Αντωνοπούλου

Κυκλοφόρησε μόλις το νέο βιβλίο με τίτλο «Η Έδεσσα της πολυχρωμίας» από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.). Τα κείμενα και οι φωτογραφίες του βιβλίου είναι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κιουρτσή και της Κατερίνας Αντωνοπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Κιουρτσής μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα Αντωνοπούλου στους περιπάτους τους  φωτογράφιζαν τα λουλούδια, καταγράφοντας πριν αρκετά χρόνια, τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Ο κόσμος των λουλουδιών στα ανθισμένα λιβάδια της Έδεσσας και της γύρω περιοχής ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με την επιμέλεια και την φροντίδα μιας ομάδας ανθρώπων της πόλης που συνεργάστηκαν με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες, κείμενα: Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Κατερίνα Αντωνοπούλου.

Επιμέλεια κειμένου στην ελληνική γλώσσα: Μερόπη Βλάχου, Στεφανία Ταρπάνη.

Μετάφραση στην αγγλική γλώσσα: Κατερίνα Αντωνοπούλου.

Επιμέλεια κειμένου στην αγγλική γλώσσα: Σοφία Λαζάρου, Tanya Jones.

Γραφιστική επιμέλεια, σελιδοποίηση: Λάκης Σαμαράς.

Πρόλογος: Κατερίνα Αθανασίου.

Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Στ.Βαγουρδής Α.Β.Ε.Ε.

Εκδότης: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (Έδεσσα, 2023).

Το βιβλίο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, χωρίζεται σε δυο μέρη: στο πρώτο μέρος γίνεται μια απόπειρα γνωριμίας με τον πολύχρωμο κόσμο των λουλουδιών μέσα από ιστορίες και στο δεύτερο μέρος γίνεται μια γνωριμία με τις γοητευτικές ορχιδέες. Το θέμα δεν προσεγγίζεται επιστημονικά αλλά μάλλον λογοτεχνικά σαν αληθινό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Όλες οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή της Έδεσσας και από το προσωπικό αρχείο του Κ.Κιουρτσή.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο τουριστικό περίπτερο των Καταρρακτών καθώς και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Πληροφορίες στο email  megasalexandrosedessas@gmail.com και στο τηλέφωνο 6976278000.

banner-article

Ροη ειδήσεων