Αναγνώστες Πολιτική

“Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Παππάς της Εφ. Συν. για τους υποψηφίους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ;” / επιστολή αναγνώστη

Αναγνώστης μας  με επιστολή του σχολιάζει άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου της Εφ. Συν., Τάσου Παππά, σχετικά με τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζω άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου της Εφ. Συν. Τάσου Παππά  σχετικά με τους τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος γράφει μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε με βάση τα όσα μέχρι τώρα έχουν πει οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να τους κατατάξουμε πολιτικά και ιδεολογικά; Ακόμη δεν έχουν ξεδιπλώσει όλη την επιχειρηματολογία τους και δεν έχουν αναμετρηθεί διά ζώσης, μπορούμε όμως να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις, παραμερίζοντας τις κρίσεις αυτολύπησης (λόγω της διπλής ήττας) τις οποίες δεν είναι εύκολο να χαλιναγωγήσουν.»

Δεν μπορώ να καταλάβω αφενός σε ποιους απευθύνεται και αφετέρου ποια είναι η στόχευσή του. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν είναι χθεσινοί, ούτε σήμερα κατέβηκαν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο. Τα έργα και ημέρες τους είναι γνωστά σε όλους.

Ανέτρεψαν τη θέληση του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε με το δημοψήφισμα ενάντια  στους δανειστές και την πολιτική που αυτοί επέβαλαν.

Είναι συμμέτοχοι όλοι τους στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, φορτώνοντάς του ένα ακόμη μνημόνιο, το τρίτο.

Η τετράχρονη μνημονιακή τους πολιτική αφήνει ανεξίτηλο μαύρο στίγμα όχι μόνο για τις παρούσες γενιές αλλά και για τις επόμενες.

Έδωσαν γη και ύδωρ σε τραπεζίτες, ομίλους, δανειστές και… συμμάχους, αποδεικνύοντας ότι είναι άριστοι διαχειριστές της εξουσίας των πρώτων.

Σκόρπισαν απογοήτευση στους ψηφοφόρους και κατασυκοφάντησαν την έννοια της Αριστεράς.

Έστρωσαν τον δρόμο για την πανηγυρική επάνοδο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, εναντίον του οποίου έστρεψαν όλα τα πυρά και όχι στην πολιτική του, με την οποία επί της ουσίας στην πράξη συμφωνούσαν, όπως απέδειξε η τετραετής διακυβέρνηση του κόμματός τους.

Σαν αντιπολίτευση όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν κανέναν δικό τους μνημονιακό νόμο, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν, αφού μας «έβγαλαν από τα μνημόνια», αλλά ψήφισαν όλα σχεδόν τα καίρια αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ., δίνοντας μ’ αυτόν τρόπο εξετάσεις σε δανειστές και … “συμμάχους” εν γένει.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που ελληνικός λαός τους αποδοκίμασε διπλά στις τελευταίες εκλογές.

Τι δεν καταλαβαίνει λοιπόν ο κ. Παππάς και αδυνατεί… να τους κατατάξει πολιτικά και ιδεολογικά, όπως ισχυρίζεται;

Ή μήπως θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Παππάς,να τους περάσει πλυντήριο, να πούμε, εμείς, ο γέγονε – γέγονε, να ξεχάσουμε, εμείς, τα έργα και τις ημέρες τους και να μας τους εμφανίσει στον πολιτικό στίβο σαν λευκές περιστερές;

Είπαμε, ακόμη και η… «προοδευτική δημοσιογραφία»,  έχει και τα όρια της!

Μ.Π.

Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Σημείωση Φαρέτρας: Το άρθρο του κ. Παππά μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας