Αναγνώστες Σχόλια

Στους ταξιδεύοντες στη Βουλγαρία. Προσοχή! / «κρυφά διόδια» και… αναδρομικά πρόστιμα!

Από αναγνώστη μας πήραμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με «πρόστιμα διοδίων» που επιβάλλονται από την τροχαία Βουλγαρίας… αναδρομικά σ΄ όσους μπαίνοντας στη χώρα τους δεν προμηθεύτηκαν τη λεγόμενη μπιλιέτα, ή το αντίτιμο διοδίων. Γράφει:

«Μια από αυτές τις μέρες επιστρέφοντας με την οικογένειά μου από ταξίδι  μας στη Βουλγαρία, μας σταματάει η τροχαία τους και μας ενημερώνει ότι περάσαμε στη χώρα τους τρεις φορές – πράγματι αυτό συνέβη την τελευταία διετία- χωρίς να προμηθευτούμε τη λεγόμενη «μπιλιέτα» που ισχύει για όλη τη χώρα, αντιστοιχώντας με τα δικά μας διόδια.

Η παράβαση αυτή ισοδυναμούσε με πρόστιμο 36 ευρώ για κάθε φορά, ενώ η προμήθεια της κάρτας κόστιζε μόνο 8 ευρώ για μια εβδομάδα για όλη τη Βουλγαρία, όπως ο αστυνομικός μάς ενημέρωσε. (Μιλούσε ελληνικά, ήταν ευγενέστατος και μας είπε ότι δεν είναι στο χέρι του, γιατί τα πρόστιμα έχουν περάσει στο σύστημα.)

Επίσης μας είπε ότι τώρα, αν θέλουμε, μπορούμε να πληρώσουμε μόνο το ένα και τα άλλα δυο όταν ξαναπάμε στη Βουλγαρία.

Ύστερα από τα παραπάνω γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί δεν έχουν σε κάποιο εμφανές σημείο, ή γιατί δεν μας ενημερώνουν όταν περνούμε τα σύνορά τους ότι είναι υποχρεωτική η έκδοση αυτής της κάρτας; (θα μπορούσαν να έχουν έναν σταθμό διοδίων. Εμείς από τα σύνορα μέχρι την Κατερίνη συναντήσαμε έξι!)

Γιατί δεν μας ενημέρωσαν από το πρώτο πρόστιμο  για να γνωρίζουμε τη ακριβώς συμβαίνει, και να αποφύγουμε ένα επόμενο;

Γιατί εμείς να μη βγάλουμε το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια «κρατική… @@@» -τη λέξη ας τη συμπληρώσει ο κάθε αναγνώστης σας- που δεν συνάδει σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος και μάλιστα μέλους της ΕΕ;

Ντροπή!

Αυτά σας τα γράφουμε, όχι μόνο για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας, αλλά για να κοινοποιήσουμε το συμβάν, ώστε να αποφύγουν συμπατριώτες μας μια ανάλογη συμπεριφορά, αν επισκεφτούν τη φίλη και σύμμαχο Βουλγαρία.

Κ.

Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας.        

Παραθέτουμε σχόλιο αναγνώστη που γράφτηκε στο fb της Φαρέτρας μετά τη δημοσίευση του κειμένου.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας