Βέροια

Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: “Για την πυρκαγιά σε χωματερή στον Δήμο”

Δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες ανεξέλεγκτες χωματερές υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Βέροιας και αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια ολόκληρων περιοχών και οικισμών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η πρόσφατη πυρκαγιά σε μία από αυτές τις χωματερές, για τις οποίες η Διοίκηση του Δήμου των παρατάξεων του κ. Βοργιαζίδη και της κ. Μπατσαρά δεν πήρε απολύτως κανένα μέτρο, δείχνει ότι αυτές αποτελούν επικίνδυνες «πυριτιδαποθήκες» έτοιμες να «εκραγούν» και να απειλήσουν ζωές, σπίτια, περιουσίες, δάση και καλλιέργειες.

Σε μια χρονική περίοδο που ζωές και περιουσίες χάνονται και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργειών έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στάχτη εξαιτίας της εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής Ε.Ε., κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης, αυτή η πυρκαγιά σε χωματερή στον Δήμο Βέροιας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και από τις προηγούμενες, γίνεται σε βάρος της υγείας και των ζωών των κατοίκων, είναι καταστροφική για το περιβάλλον και για τη λαϊκή περιουσία.

Δυστυχώς, Τοπική Διοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) και οι κυβερνήσεις, δηλαδή το κράτος συνολικά και η Ε.Ε. λογαριάζουν την προστασία της ζωής και της υγείας μας, την προστασία της κατοικίας και της περιουσίας μας, την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος ως κόστος και για αυτό τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται είναι ελάχιστα για την προστασία από τις πυρκαγιές.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση για μια ακόμα φορά ζητάμε να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα όπως:

l Χωρίς καμία καθυστέρηση να καθαριστούν τα ξερά χόρτα και να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από τις χωματερές.

l Να αποκατασταθούν όλοι οι χώροι που λειτουργούν ως χωματερές.

Βέροια, 9 Αυγούστου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων