Πολιτική

Ζέφη Δημαδάμα: Από μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ γενική γραμματέας στην κυβέρνηση της ΝΔ

Μια μεταγραφή… βόμβα, αυτή της Ζεφης Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ, είχε η στελέχωση των γενικών γραμματειών που ανακοίνωσε τη κυβέρνηση.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με αριστερές αναφορές και Αντιπρόεδρος των γυναικών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, πρόσωπο κοντά στην Φώφη Γεννηματά και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, η κυρία Δημαδάμα, τοποθετήθηκε γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω του γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου,γνωστοποίησε τη διαγραφή της κυρίας Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος.

Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMEN.

«Αναλαμβάνω αποστολή εθνικού χαρακτήρα  – Παραιτούμαι από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο»

Η ίδια με ανάρτησή της αποφεύγει να αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για «αποστολή εθνικού χαρακτήρα», ενώ παράλληλα σημειώνει πως θεωρεί αυτονόητη την υποβολή παραίτησής από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Κυβέρνηση: Άλλη μια έκφανση της εκπεφρασμένης πολιτικής διεύρυνσης

Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το topontiki.gr, το μοναδικό σχόλιο για την τοποθέτηση της Ζ. Δημαδάμα στη θέση της γ.γ. Ισότητας είναι ότι αποτελεί άλλη μια έκφανση της εκπεφρασμένης -και από τον πρωθυπουργό- πολιτικής διεύρυνσης της κυβέρνησης και σε άλλους χώρους εκτός ΝΔ, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι τα πρόσωπα συμφωνούν με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα που ήταν -όταν διορίστηκαν- μέλη άλλων κομμάτων, ενώ τόνισαν ότι η Ζ. Δημαδάμα ήταν πλέον μόνο μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να κατέχει άλλη θέση ή αξίωμα στο κόμμα, αφού δεν ήταν καν υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων