Άρθρα Οικονομία Πολιτική

Θύμα των funds και ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης; / γράφει η Άντα Ψαρρά

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2019, το σπίτι του κ. Φλωρίδη επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, ορίστηκε τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ, όταν το ακίνητο είχε υποθήκες και προσημειώσεις αξίας 414.306 ευρώ! Δεν γνωρίζουμε τι έγινε στη συνέχεια, αλλά περιμένουμε ο υπουργός, ως παθών, να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία των συμπολιτών μας από τη «ζούγκλα» των funds

Μπορεί οι υπόλοιποι «άριστοι» να έσπρωξαν τη διαφωνία τους κάτω από το χαλί –με τα σχετικά, απαξιωτικά για τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχόλια– μόλις κατάλαβαν ότι κινδύνευε η ασυλία των χορηγών της Ν.Δ. και των κολλητών της, αλλά ο Γ. Φλωρίδης βράχος ακλόνητος. Εδώ που τα λέμε, θα ήταν φάουλ να παραιτηθεί με το «καλημέρα» ένας υπουργός που εκθείαζε τόσο πολύ τον Κ. Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε ότι από την ημέρα που ο κ. Φλωρίδης άλλαξε προσανατολισμό, ειδικά επί τετραετίας Μητσοτάκη, συντάχτηκε πλήρως με την κυβερνητική γραμμή και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

«Βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα ξανά, δώδεκα χρόνια μετά από τότε που παραιτήθηκα παραδίδοντας τη βουλευτική μου έδρα στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και ανήκα. Η ελληνική Δικαιοσύνη τα τελευταία δύσκολα χρόνια πέρασε μέσα από τις αναταράξεις της μεγάλης κρίσης του 2010 δύο φάσεις. Η μία ήταν η περίοδος της πολιτικής έντασης, η οποία παροξύνθηκε την περίοδο 2015-2019, και η άλλη ήταν η περίοδος 2019-2023 που προσφυώς ο προκάτοχός μου κ. Τσιάρας την ονόμασε περίοδο ηρεμίας», είπε επί λέξει στη Βουλή, λίγο πριν «βροντοφωνάξει» ότι θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζιτών.

Πέρα όμως από αυτό κι εφόσον ο κ. Φλωρίδης και –συμπτωματικά– τέσσερα πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας με τον ίδιο κατέχουν υψηλές και καίριες θέσεις στη Δικαιοσύνη, δηλαδή γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών, ίσως καταφέρει να κάνει κάτι καλύτερο για τα σπίτια των ανθρώπων που περνάνε στα χέρια των funds, των Πάτσηδων κ.λπ. Με την πρωτοφανή για τους ρυθμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης fast track απόφαση του Αρείου Πάγου χάθηκε και η τελευταία ελπίδα των ανήμπορων πολιτών που για λίγες χιλιάδες ευρώ και για πολλές χιλιάδες τόκων χάνουν τα σπίτια τους.

Ελπίζουμε, λοιπόν, πως ο σημερινός υπουργός θα σκύψει και πάνω από το καυτό αυτό πρόβλημα πριν ασχοληθεί με το πώς θα μπαίνουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή τα κλεφτρόνια και οι μικροπαραβάτες. Κι αυτό διότι έχει προσωπική εικόνα του προβλήματος.

«Βγαίνει στο σφυρί σπίτι πρώην Υπουργού! Έχει υπάρξει Υπουργός Δημόσιας Τάξης με μία καριέρα που ξεκίνησε το 1998 και τελείωσε το 2004. Παρ’ όλα αυτά ο Γιώργος Φλωρίδης έχει οικονομικά προβλήματα και για το λόγο αυτό στις 25 Σεπτεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα διαμέρισμά του 61 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το airetikos.gr, η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στις 34.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο βαραίνουν δύο υποθήκες και μία προσημείωση. Οι υποθήκες ύψους 180.000 ευρώ και 254.306 ευρώ είναι υπέρ της Alpha Bank. Και η προσημείωση υπέρ της εταιρείας Κύπρου Χρηματοδοτικές Μισθώσεις» (dikastiko.gr, 21.8.2019).

Δηλαδή, λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές του 2019, το σπίτι του σημερινού υπουργού επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό. Πέρα από την εύλογη απορία για το πώς είναι δυνατόν για ένα διαμέρισμα να ορίζεται τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ όταν έχουν μπει για το ακίνητο υποθήκες και προσημειώσεις αξίας 414.306 ευρώ, δεν γνωρίζουμε τελικά τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια και αν έχασε ο κ. Φλωρίδης το σπίτι του. Έχοντας όμως έστω και για λίγο υποστεί και ο ίδιος τη βάναυση αυτή διαδικασία, δεν μπορεί, κάτι θα κάνει και για τους υπόλοιπους συμπολίτες του. Όχι;

 efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας