Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Βέροια Εύηχη Πόλη 2023 – Πέμπτη 22 Ιουνίου / το αναλυτικό πρόγραμμα – οι συντελεστές

Βέροια, Γιορτές Πόλης ΙΙ Εύηχη Πόλη 2023

Πέμπτη 22/6

Πικ Νικ Κόνσερτ 

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες…. μια συναυλία – πικ νικ!!! Ο πυρήνας του προγράμματος είναι η «Picnic Suite» του Γάλλου πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, ένα έργο που παρουσιάζεται πολύ σπάνια ζωντανά. Κατά την έναρξη της συναυλίας θα παρουσιαστεί η «Suite Buenos Aires» του Αργεντίνου Maximo Diego Pujol.
Αρχικά, κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στις γειτονιές του Buenos Aires μέσα από την ματιά του Pujol, ο οποίος τιτλοφορεί τα τέσσερα μέρη του έργου με τις ονομασίες αντίστοιχων συνοικιών της πρωτεύουσας της Αργεντινής και φυσικά του τάνγκο! Ταυτόχρονα, παρουσιάζει μέσω της μουσικής τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και των κατοίκων της.
Στη συνέχεια, επιστροφή στην Ευρώπη της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 70. Κλασσική μουσική και τζαζ, μπαρόκ και ροκ εν ρολ, μαδριγάλια και swing ξεπηδάνε με φινέτσα σ’ αυτό μνημειώδες (και μακροσκελές…) έργο του Bolling, στην μαγευτική Picnic Suite! Χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια της μουσικής του ιδιοφυίας και τα τεχνικά μέσα που του δίνει το κουιντέτο που επιλέγει δημιουργεί μια πλούσια ηχητική ατμόσφαιρα υψηλών ερμηνευτικών και δεξιοτεχνικών απαιτήσεων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δημήτρης Δομενικιώτης (φλάουτο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα), Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο) και Γιώργος Μπαϊράμης (ντραμς), Θοδωρής Χριστοφορίδης (κοντραμπάσο).
ώρα 8.00μ.μ.
Βυζαντινό Μουσείο

————————–

Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας 

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης “Δόμνα”. Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα.
Στη “Δόμνα” το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.
Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.
Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος
Είναι άλλο να κελαηδάει ένα μπουζούκι μόνο του κι άλλο οι πένες να χτυπούν συγχρονισμένα τις χορδές δέκα, ναι δέκα, μπουζουκιών! Κι όταν ο ήχος τους συναντιέται με αυτόν του τσαμπουκαλεμένου μπαγλαμά, του βαρύθυμου κόντρα μπάσου και της εύλαλης κιθάρας, το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, γεννά ανατριχίλα.
ώρα 8.30μ.μ.
πλατεία Ωρολογίου

—————————

Χαΐνηδες 

Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρεις δεκαετίες.
Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δε φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία.
Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.
ώρα 9.30μ.μ.
Εβραϊκή Συνοικία, Μπαρμπούτα
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας