Κοινωνική ζωή Νάουσα

Συλλυπητήρια του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην οικογένεια του 7χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του

Το διοικητικό μας συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 7χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο.

Παράλληλα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη λοίμωξη από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α ακόμα έξι παιδιών .

Αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως χωρίς Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας , Κέντρα Υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία σε χωριά και γειτονιές των πόλεων , εύκολη και άμεση πρόσβαση του ασθενή, δεν μπορεί να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση ούτε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Παρ’ όλες τις τιτάνιες  προσπάθειες των γιατρών και των υγειονομικών που δίνουν πάνω από το 100% των δυνάμεων τους για την υγεία του λαού αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων δεν μπορεί να επαφίεται στην ατομική ευθύνη της οικογένειας για να προμηθευτεί το διαγνωστικό τεστ και να γίνεται ατομική υπόθεση , όπως και στην πανδημία με τον covid-19, όταν είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο διαγνωστικό τεστ ( strep test) πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τόσο ψευδών θετικών όσο και ψευδών αρνητικών αποτελεσμάτων.

Απαιτούμε από το κράτος να πάρει όλα τα μέτρα προστασίας από το κίνδυνο του στρεπτόκοκκου στα παιδιά , καθώς και την λειτουργία των παιδικών  ΜΕΘ με κριτήριο τις ανάγκες προστασίας των παιδιών και όχι το κόστος λειτουργίας!

Καλούμε όλο το λαό να κάνει υπόθεση δική του την υπεράσπιση και ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας. Σήμερα εν έτη 2023 υπάρχουν τα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας