Γενικά

Τρικυμία στην Πλεύση Ελευθερίας / Αποχώρησαν τρεις υποψήφιες – οι καταγγελίες

Εσωκομματική «τρικυμία» στους κόλπους της «Πλεύσης Ελευθερίας», του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου επέφερε σήμερα η ανακοίνωση των τελικών ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που οδήγησαν τρία στελέχη του κόμματος και υποψήφιους βουλευτές να αποχωρήσουν.

Η αρχή έγινε από την Όλγα Δάλλα, που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέροντας:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»! Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας. Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα… Κοινοποιήστε ελεύθερα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε η υποψήφια της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Β’ Πειραιά, Μαργαρίτα Καζάκου, που εξήγησε την απόφασή της για αποχώρηση αναφέροντας:

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ …

και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou και  που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ … !!!»

Η αποχώρηση της Χρύσας Διαμαντοπούλου

Την ίδια απόφαση πήρε και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, που ήταν πρώτη σε ψήφους στον Βόρειο τομέα, αναφέροντας σε σχετική ανάρτηση της σε Μέσα Κοινωνικής Δεξίωσης:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou.

Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.

Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.

Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…»

banner-article

Ροη ειδήσεων