Ελλάδα Κοινωνία

Νεκροί και αγνοούμενοι από το ναυάγιο με πρόσφυγες στη Μύκονo

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βορειοανατολικά του νησιού. Τουλάχιστον τρεις νεκροί έχουν περισυλλεγεί ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό Σώμα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετά τον εντοπισμό δύο προσφύγων-μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου (στην περιοχή Καλαφάτη) που επέβαιναν σε μικρό σκάφος μαζί με άλλα άτομα, το οποίο ανετράπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή δύο πλωτών του λιμενικού σώματος, ενός ελικόπτερο super puma και χερσαίων μέσων.

Έχουν εντοπιστεί τρία πτώματα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) και δύο διασωθέντες (άντρες) που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο πλαστικό σκάφος βρίσκονταν ακόμα 15 άτομα.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έκανε γνωστό «πως το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Περιπολικό σκάφος που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου. Κατά δήλωση τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα δεκαπέντε (15) άτομα χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε».

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 BF.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας