Αναγνώστες Άρθρα Θέματα Παιδείας Παιδεία

“Η σπουδαιότητα του λειτουργήματος που εκτελεί ο δάσκαλος Eιδικής Αγωγής στα σχολεία” / γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

Αλέξανδρος Τρομπούκης*

Ζούμε στον 21ο αιώνα και επιτέλους η πολιτεία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της προσφοράς παιδείας στα παιδιά με ειδικές ικανότητες,όπως συνηθίζεται να ονομάζεται η ομάδα των παιδιών κάθε κοινωνίας, που έχουν μαθησιακές δυσκολίες αλλά και προσαρμογής στη ζωή.

Ο σημαντικότερος παράγων στη διαμόρφωση και βελτίωση των όρων ζωής αυτών των παιδιών είναι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

Τα τεχνικά μέσα και οι σύγχρονοι τρόποι παροχής παιδείας υπολείπονται κατά πολύ του Δασκάλου, που θα αναλάβει προσωπικά κάθε παιδί και θα βελτιώσει το επίπεδο παιδείας του. Βέβαια εκεί θα φανεί και η κοπιαστική δουλειά που θα καταβάλει ο δάσκαλος ειδικής αγωγής, ώστε να βοηθήσει το κάθε παιδί και να απαλύνει το βάρος και την πίεση κάθε γονιού που έχει στο σπίτι.

Κάθε χρόνο υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με ειδικές Ανάγκες. Αυτοί όμως που αφιερώνουν το είναι τους στα παιδιά αυτά είναι οι γονείς στο σπίτι και οι δάσκαλοι στο σχολείο.

Φυσικά δάσκαλοι και γονείς (αυτοί οι ήρωες της κοινωνίας) όταν έχουν αρμονική συνεργασία πετυχαίνουν θαύματα!!

Κάθε επάγγελμα έχει τις δικές του δυσκολίες, που μόνον οι ίδιοι άνθρωποι που το ασκούν μπορούν να αντιληφθούν , όμως, η ειδική αγωγή δίνει τη δυνατότητα της ανακάλυψης της παιδικής ψυχής και μόνο ο ειδικός δάσκαλος-δασκάλα μπορούν να αναδείξουν.

Πρώτοι που αντιλαμβάνονται τη διαφορά είναι οι ίδιοι οι γονείς και είναι αυτοί που θα επαινέσουν το έργο των διδασκόντων.

Οι ευνομούμενες κοινωνίες και οι κυβερνήσεις, όσο πιο γρήγορα θα  αντιληφθούν το έργο των δασκάλων ειδικής αγωγής, τόσο περισσότερο θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σ’ αυτόν τον τομέα της παιδείας, που τόσο έχει ανάγει η χώρα μας.

 Σημείωση Φαρέτρας: Ο *Αλέξανδρος Τρομπούκης είναι Υποστράτηγος ε.α.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας