Θέματα Παιδείας Πολιτισμός Τοπικά

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας: Στην Έκθεση – Διαγωνισμό Φωτογραφικού κολλάζ στη Βέροια / Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη

Στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας και Ευρωπαϊκών Σχολείων εξέθεσαν  έργα τους, συμμετέχοντας  σε Διαγωνισμό Φωτογραφικού Κολλάζ, με θέμα:«Αναζητώντας τους ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας στο σήμερα».

Το πρόγραμμα εντάχθηκε  από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Σχεδίου Erasmus+, με τίτλο: «Language, Learning via Literature», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στην Πλατεία από το πρωί στις 9.00. πάνω από 70 έργα εκτέθηκαν στα μάτια μαθητών και περαστικών διεκδικώντας και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους.

Και έβλεπες ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας να μην είναι φιγούρες στατικές στο χώρο της φαντασίας που έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια, αλλά να συμμετέχουν στα γεγονότα και στα προβλήματα της εποχής μας, κριτικάροντας, προβληματίζοντας, διεκδικώντας. Και αυτή είναι η επιτυχία του εγχειρήματος. Να κινητοποιείται η φαντασία αλλά και η κριτική σκέψη των παιδιών και μαζί με την καλλιτεχνική παιδεία ν’ ανοίγει καινούριους δρόμους.

Τα παιδιά  τα κατάφεραν να το κάνουν κι αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο!

Πολλές ιδέες, πολλές προτάσεις, πολλές  καλλιτεχνικές καταθέσεις! Μπράβο και στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές!

Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης, σχολεία, μεμονωμένοι επισκέπτες, περαστικοί πολίτες της Βέροιας, θα μπορούν δουν τις 70, περίπου, δημιουργίες και να ψηφίσουν το καλύτερο έργο. (Τα έργα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας θα είναι εκτός διαγωνισμού, για λόγους δεοντολογίας).

Θα δοθούν ως βραβεία 5 βιβλία για το έργο  που θα διακριθεί, 3 και 2 για το δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων