Κοινωνία Πολιτική

«Ιστορικά δικαιωμένο το τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» – Η απάντηση από το ΚΚΕ στο σχόλιο Τσίπρα

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΚΕ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος. «Το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», του υπενθυμίζουμε ότι είναι ιστορικά δικαιωμένο», αναφέρει.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1:

«Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πανικό ο κ. Τσίπρας για να επιχειρηματολογεί εναντίον του ΚΚΕ ως ένα τρολ του διαδικτύου, διαστρεβλώνοντας τη θέση του ΚΚΕ ότι κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη απ’ την προηγούμενη, κάτι που το καταλαβαίνει και υιοθετεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Εκτός αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε ένα τρίτο μνημόνιο με τη στήριξή τους και άνοιξε το δρόμο στην επόμενη ακόμη χειρότερη κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας μάλιστα στήριξε τα μισά νομοσχέδια!
Όσο για το σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», του υπενθυμίζουμε ότι είναι ιστορικά δικαιωμένο. Η κυβέρνηση Πλαστήρα ήταν αυτή που, ανάμεσα σε άλλα, εκτέλεσε τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του κατ’ εντολή του Παλατιού και των Αμερικανών.
Το σκληρό μετεμφυλιακό κράτος των εκτελέσεων, των εξοριών και των φυλακίσεων, το υπηρέτησαν τόσο οι δεξιές, όσο και οι κεντρώες κυβερνήσεις της εποχής. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους διαβάζουν την ιστορία του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Προφανώς, ο κ. Τσίπρας όση σχέση έχει με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, άλλη τόση σχέση έχει και με την ιστορία».

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας