Πολιτική

Μ-Λ ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές επιδιώξεις για την υπόθεση Κασιδιάρη / οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το μέλλον  

Ποιος φουσκώνει τα πανιά των φασιστών και τους πριμοδοτεί

Η κυβέρνηση, θέλοντας να αποτρέψει την απώλεια ψήφων στα δεξιά της και να περιορίσει τον αριθμό κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή για να προσεγγίσει έτσι την αυτοδυναμία σε δεύτερες εκλογές, επιχειρεί μέσω της πολυσυζητημένης τροπολογίας να αποκλείσει το κόμμα Κασιδιάρη από την κάθοδό του στις εκλογές. Και όσο και αν η ΝΔ υψώνει όψιμες αντιφασιστικές κορώνες, μόνο το γεγονός ότι πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργοί της προέρχονται από ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις είναι αρκετό για να αποκαλύψει τους πραγματικούς σκοπούς της. Πολύ περισσότερο, είναι η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε και αυτή και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που φουσκώνει τα πανιά των φασιστών και τους πριμοδοτεί.

Πέρα από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, οι εξελίξεις οδηγούν σε ορισμένα βασικά συμπεράσματα. Πρώτα απ’ όλα, η τοποθέτηση ενός πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη θέση του προέδρου του κόμματος Κασιδιάρη φέρνει στην επιφάνεια τον πραγματικό χαρακτήρα της κατά τα άλλα τυφλής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Η περίπτωση Κανελλόπουλου δεν είναι η εξαίρεση. Το κύριο είναι ο αντιδραστικός ρόλος της δικαιοσύνης, με τα στελέχη της να μην έχουν κανένα πρόβλημα να παραδίδουν εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκών κατοικιών στα fund και την ίδια στιγμή να βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο, οι καταγγελίες Τζανερίκου -ανεξάρτητα από το εύρος και το βάθος τους- στην πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί κανονικό παραμύθι. Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη. Έχει βαθιά ταξικό πρόσημο και συνδέεται με χιλιάδες νήματα με την αστική εξουσία.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, η απειλή του φασισμού δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο φασισμός νικιέται πρώτα απ’ όλα με την πάλη ενάντια στην πολιτική που τον γεννάει. Το Μ-Λ ΚΚΕ πάλευε και παλεύει με συνέπεια ενάντια στο φασισμό και τους εκφραστές του με όλες του τις δυνάμεις. Πάλεψε για να αποκαλύψει το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο του ναζιστικού, ρατσιστικού και δολοφονικού μορφώματος, γιατί θεωρεί ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπει φραγμός στα σχέδια του. Αντίθετα όλοι αυτοί, που δήθεν σήμερα καμώνονται ότι υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα, όλη την προηγούμενη περίοδο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κρατούσαν τους ναζί στην επικαιρότητα χαϊδεύοντας ουσιαστικά τα στελέχη τους και τη δράση τους.

——————

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας